Nebo i zemlja

Liverpool protiv Chelseaja upisao drugu pobjedu u Premiershipu

Nogometaši Liverpoola stigli su do zaslužene pobjede u derbiju 2. kola Premiershipa. Na Stamford Bridgeu su bili bolji od Chelseaja rezultatom 2:0, heroj pobjede bio je dvostruki strijelac Sadio Mane.
Sport / Nogomet | 20. 09. 2020. u 19:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FC Liverpool / Sadio Mane s dva je pogotka riješio Chelsea

Iako je Liverpool od samog početka pokazao kako želi puni plijen u Londonu, prvo poluvrijeme bilo je relativno izjednačeno, s jako malo prilika, a najaktivniji kod domaćih bio je Timo Werner koji je u nekoliko navrata odlično kombinirao s Mateom Kovačićem i Marcosom Alonsom, ali Fabinho – koji je utakmicu odigrao na poziciji stopera – imao je svoj dan.

U posljednoj minuti prvog poluvremena Jordan Henderson fantastično okomitom loptom proigrava Sadija Manea, ovaj stiže nadomak lopti, ali ruši ga Andreas Christensen i zarađuje crveni karton nakon pregleda VAR-a.

Ovaj trenutak prelomio je utakmicu, a nakon ulaska Thiaga Alcantare u drugom dijelu, Redsi su potpuno zagospodarili terenom.

Već u petoj minuti drugog dijela gosti stižu u vodstvo. Roberto Firmino i Mohamed Salah odigravaju dupli pas po desnoj strani, Brazilac centrira, a senegalski napadač glavom zabija za 0:1.

Nisu se domaći ni stigli oporaviti kako spada, a već je bilo 0:2.

Igrala se 54. minuta, vratar „Bluesa“ Kepa nastavlja s lanjskim partijama i radi kardinalnu grešku – dodaje loptu Maneu, koji je presjekao njegovu namjeru i zabija bez puno muke za povećanje vodstva.

U 73. minuti, Thiago je u debiju skrivio penal, ali nakon šest uzastopno pogođenih jedanaesteraca, Jorginho nije realizirao udarac s bijele točke – odnosno, Alisson je fantastično pročitao njegovu namjeru i obranio za „clean sheet“.

Do kraja utakmice prilike su imali i van Dijk te Abraham na drugoj strani, ali rezultat se nije mijenjao te je Liverpool uzeo sva tri boda na teškom gostovanju. 

U ranije odigranom susretu Tottenham je u gostima dobio Southampton s 5:2. Četiri gola zabio je Son, a četiri asistencije upisao Kane.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Brighton porazivši Newcastle sa 3:0. U nedjelju navečer još se sastaju Leicester City i Burnley. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close