Premier League

Liverpool privremeno dostigao Manchester City

Nogometaši Liverpoola osvojili su važne bodove u borbi za naslov engleskog prvaka nakon što su u odgođenom susretu 33. kola na gostovanju pred 41.000 gledatelja pobijedili Aston Villu sa 2-1.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2022. u 00:05 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redsi su ovom pobjedom dostigli Manchester City, sada oba kluba imaju po 86 bodova, no Građani imaju za tri gola bolju razliku golova, te susret manje. U srijedu gostuju kod Wolverhampton Wanderersa.

Liverpool je pobijedio u osam od posljednjih devet ligaških utakmica protiv Aston Ville. No, još uvijek se pamti 2-7 poraz Redsa na Villa Parku prošle sezone. Ovoga puta Liverpool nije dozvolio iznenađenje, premda je Villa, koju vodi Liverpoolova legenda Steven Gerrard, povela već u trećoj minuti golom Douglasa Luiza.

Bivši napadač Manchester Cityja je iskoristio odličan ubačaj Lucasa Dignea i kraj Virgila van Dijka i Kostasa Tsmikasa pucao glavom prema golu. Allison je uspio obraniti, ali je brazilski veznjak zabio za 1-0.

Međutim, radost domaćih navijača kratko je trajala. Samo tri minute kasnije Joel Matip je zabio za 1-1. Bilo je to prvi put u povijesti njihovih međusobnih premierligaških ogleda da su i Villa i Liverpool zatresli mrežu u prvih šest minuta.

U 19. minuti Sadio Mane je mogao okrenuti rezultat, no pucao je pokraj lijeve stative. U 24. minuti je uzvratio Danny Ings, ali niti on nije bio precizan. Uslijedila je nova prilika Redsa u 48. minuti, pucao je Trent Alexander-Arnold, ali pored gola.

Liverpool je u 65. minuti ipak uspio zabiti za 2-1. Sadio Mane je pratio sjajan centaršut Luisa Diaza i pogodio za vodstvo Redsa. Bio je to njegov 15. pogodak ove sezone.

Naime, Redsi su postali tek druga momčad u povijesti Premier lige čija su tri igrača u jednoj sezoni zabila barem 15 golova - Mohamed Salah je trenutačno na brojci od 22 gola, dok su Sadio Mane i Diogo Jota zabili po 15.

Prije njih to je uspjelo tek Manchester Cityju u sezoni 2013/14. kada su Građani osvojili naslov prvaka, Yaya Toure je zabio 20, Sergio Agüero 17, a Edin Džeko 16 pogodaka.

City i Liverpool vode na ljestvici sa po 86 bodova, no City ima utakmicu manje. Treći je Chelsea sa 67 bodova, Arsenal na četvrtom mjestu ima 66, a zatim slijede Tottenham (62) te Manchester United (58). Aston Villa je na 11. poziciji sa 43 boda.

Norwich i Watford su već ispali, a treći putnik u niži rang natjecanja bit će netko iz kvarteta Leeds United (34), Burnley (34), Everton (35) i Southampton (40).

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close