Engleska

Liverpool nastavio pobjednički niz, Pukki postigao svoj prvi ''hat-trick'' u Premiershipu

Norwich je u prvom kolu nezasluženo poražen s uvjerljivih 4-0 na Anfieldu, ali su "kanarinci" u prvom domaćem dvoboju od povratka u Premier ligu naplatili promašaje s gostovanja u Liverpoolu.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2019. u 18:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Liverpoola pobijedili su kao gosti Southampton sa 2-1 (1-0) i došli do 11. pobjede u nizu u Premier ligi, računajući i devet uzastopnih trijumfa kojima su zaključili prošlu sezonu, što im ipak nije bilo dovoljno za osvajanje naslova. 

Za nova tri boda Liverpoola golove su postigli Sadio Mane sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora u prvoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu te Roberto Firmino s iste udaljenosti u 71. minuti. Nadu domaćima donio je Ings u 83. minuti, kad je blokirao dodavanje Liverpoolova vratara Adriana i poslao loptu u mrežu. Isti je igrač u 89. minuti mogao i izjednačiti, ali je s nekoliko metara promašio loptu i propustio veliku priliku.

Pobjedom u Southamptonu Juergen Klopp je izjednačio rekord koji je na klupi 'Redsa' postavio Brendan Rodgers po broju uzastopnih pobjeda u Premiershipu, a imat će ga priliku nadmašiti 24. kolovoza, kad je Liverpool domaćin Arsenalu na Anfieldu.

Arsenal je u 2. kolu na svom Emiratesu sa 2-1 (1-0) nadigrao Burnley. Lacazette (13) i Aubameyang (64) su bili strijelci za 'topnike', a izjednačujući pogodak za Burnley postigao je Barnes (43).

Norwich je u prvom kolu nezasluženo poražen s uvjerljivih 4-0 na Anfieldu, ali su "kanarinci" u prvom domaćem dvoboju od povratka u Premier ligu naplatili promašaje s gostovanja u Liverpoolu. Za uvjerljivih 3-1 protiv Newcastlea zaslužan je finski reprezentativac Teemu Pukki koji je postigao svoj prvi "hat-trick" u Premiershipu. Pukki je bio strijelac u 32., 64. i 76. minuti. Poraz 'svraka' ublažio je Shelvey (90+3).

Prve pobjede u novoj sezoni postigli su Bournemouth, koji je slavio sa 2-1 na gostovanju kod Aston Ville, i Everton koji je svladao Watford sa 1-0 pogotkom Bernarda u 10. minuti.

Bournemouth je u 12. minuti vodio sa 2-0 golovima Kinga (2-11m) i Wilsona (12). Brazilac Douglas Luiz je smanjio na 1-2, ali Villa nije došla do izjednačenja. JHrvatski reprezentativni vratar Lovre Kalinić je ponovno ostao izvan konkurencije u domaćoj momčadi.

Brighton i West Ham su podijelili po jedan bod. Chicharito je postigao vodeći pogodak za goste u 62. minuti, a izjednačio je Trossard samo tri minute poslije.

Od 18.30 sati će subotnji program zaključiti Manchester City i Tottenham.

Zasada su s maksimalnim učinkom na vrhu ljestvice Liverpool i Arsenal, a može im se pridružiti i pobjednik derbija na Etihadu te Manchester United koji će u ponedjeljak gostovati kod Wolverhamptona.

Kopirati
Drag cursor here to close