Drugi trofej sezone

Liverpool nakon jedanaesteraca osvojio FA kup

Igrači Liverpoola pobjednici su ovosezonskog izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, engleskog FA Kupa koji je obilježio 150 godina od osnutka.
Sport / Nogomet | 14. 05. 2022. u 21:12 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redsi su u finalu na Wembleyu boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Chelsea sa 6-5.

Kako u 120 minuta igre nije bilo pogodaka, kao i u finalu Liga kupa u veljači na istom mjestu, pobjednika su odlučivali 11-erci.

Prvi je do prednosti stigao Liverpool kada je kapetan Chelseaja Cesar Azpilicueta pogodio vratnicu, ali u petoj seriji je pokušaj Manea da donese trofej "crvenima" osujetio Mendy obranivši njegov pokušaj.

Ipak, slavlje Liverpoola time je samo odgođeno jer je u sedmoj seriji Allison obranio udarac Mounta, da bi Tzimikas bio siguran.

Ovo je osmi naslov pobjednika Kupa za Liverpool, a prvi nakon 2006. godine, dok je Chelsea izgubio drugu gdinu zaredom u završnom dvoboju, lani je uspješniji bio Leicester City, pa je ostao također na osam trofeja.

Usprkos ozljedi gležnja koji je zadobio u srijedu protiv Leeds Uniteda, hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić startao je za Chelsea te je bio na terenu do 66. minute.

Liverpool je ovim trofejom ostao u igri za osvajanje četiri naslova u ovoj sezoni, dometa koji je dosada uspio samo škotski Celtic 1967. godine.

Uz naslove u Liga kupu i Kupu još uvijek može postati i prvak Engleske iako dva kola prije kraja ima tri boda manje od Manchester Cityja, dok će 28. svibnja igrati i finale Lige prvaka protiv Reala iz Madrida.

Kopirati
Drag cursor here to close