Liga prvaka

Liverpool nadigrao Atletico Madrid i osigurao prvo mjesto u skupini

Nogometaši Liverpoola pobijedili su Atletico Madrid 2:0 (2:0) na Anfieldu u četvrtom kolu skupine B Lige prvaka i tako osigurali plasman u osminu finala.
Sport / Nogomet | 03. 11. 2021. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liverpool je kontrolirao cijeli susret protiv Španjolaca, poveli su preko Jote (13) i Manea (21) u prvom dijelu prvog poluvremena, a kasnije im je uvelike pomogao i Felipe koji je, zbog neopreznog starta, u 36. minuti dobio crveni karton.

Redsi su do vodstva došli nakon što je Trent Alexandar Arnold uputio centaršut, Diogo Jota sjajno ispratio udarac i samo se naklonio za 1:0 vodstvo Liverpoola.

Potom je u 21. minuti sjajni Sadio Mane povukao loptu, othrvao se suparničkom igraču dodao do Jordana Hendersona koji je pak prosljeđuje Arnoldu, koji ubacuje na peterac na kojem se nalazio - Mane. Liverpool je zasluženo poveo s 2:0.

Postigli su Redsi još jedan pogodak (48'), opet je strijelac bio Jota, ali ga je VAR poništio zbog zaleđa.

U prošlom kolu momčad Jurgena Kloppa slavila je u Madridu sa 3:2 i tako osvojila velika tri boda za prvo mjesto u skupini B.

Liverpool ima 12 bodova, Porto je drugi s pet, a Atletico treći sa četiri boda. Posljednji Milan, koji je ranije danas remizirao s Portom 1:1, ima jedan bod.

Atletico će prolaz u nokaut fazu natjecanja morati tražiti u posljednja dva kola.

Kopirati
Drag cursor here to close