Još malo o gayevima i nogometu

Lineker: Znam još neke igrače koji su gay...

"Znam nekoliko nogometaša iz Engleske koji su homoseksualci i blizu su toga da to kažu u javnosti. Znam da su neki razmišljali o tome. Nekoliko ih poznajem, ali nije na meni da kažem tko su", kaže Lineker.
Sport / Nogomet | 15. 10. 2022. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih mjeseci se sve više priča o igračima koji su javno priznali svoju seksualnu opredijeljenost. Prašinu je podigao Iker Casillas nakon objave na Twitteru. Prije njega smo imali Josha Cavalla koji je priznao da je gay suigračima u svlačionici. Na narednom SP će kapetani nositi svoje trake u duginim bojama, barem većina njih, organizatori uvode neka "posebna" pravila, a sada se oglasio i legendarni Gary Lineker.

"Znam nekoliko nogometaša iz Engleske koji su homoseksualci i blizu su toga da to kažu u javnosti. Znam da su neki razmišljali o tome. Nekoliko ih poznajem, ali nije na meni da kažem tko su. Bilo bi sjajno kad bi jedan ili dvojica tijekom Svjetskog prvenstva izašli u javnost i rekli da su gay.

Uz spomenutog Cavalla koji igra za Adelaide United, više se ne želi skrivati niti Jake Daniels iz Blackpoola. Zašto to ne učine i ostali?

"Strah od nepoznatog, pretpostavljam. Možda su zabrinuti što bi suigrači mislili, iako vjerojatno već znaju. Ljudi kažu: "Ali navijači…" A ja kažem: "Publika će ionako skandirati." Uvijek ćeš imati nekoliko idiota. No lako je meni reći jer nisam u toj poziciji" kazao je proslavljeni engleski reprezentativac.

Nadao se da će Cavallo i Daniels sa svojim priznanjem potaknuti ostale.

"Nadao sam se jer mnogo igrača mora živjeti u laži. Siguran sam da je jako teško. Prema onom što smo dosad vidjeli, mislim da će reakcije biti pozitivne. Da sam agent velikog nogometaša ili da je jedan od mojih igrača gayj, rekao bih: "Budi prvi veliki igrač", zaključio je Lineker.

Kopirati
Drag cursor here to close