Europska elita

Liga prvaka: Slijedi rasplet u borbi za četvrtfinale

Sport / Nogomet | 06. 03. 2017. u 09:22 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elitno klupsko nogometno natjecanje, UEFA Liga prvaka, ulazi u završnicu, a sutra počinje rasplet u borba za plasman među osam najboljih ove sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

Uzvratni mečevi osmine finala Lige prvaka igrat će se sutra i prekosutra, a preostala četiri meča su na rasporedu idućeg tjedna.

Bayern nakon pobjede u prvom meču rezultatom 5:1 sutra gostuje u Londonu kod Arsenala koji bilježi pad forme i mali su izgledi da nadoknadi rezultatski zaostatak.

U drugom sutrašnjem meču talijanski će Napoli dočekati Real Madrid koji iz prvog meča nosi rezultatsku prednost 3:1, ali nošeni pobjedom protiv Rome u Seriji A, Napolitanci će svakako pokušati da zvijezdama Zinedinea Zidanea pomrse račune.

Barca pred ogromnim izazovom

U srijedu su na rasporedu još dva izuzetno zanimljiva meča osmine finala.

Borussia u Dortmundu dočekuje portugalsku Benficu koja je u prvom meču slavila minimalnu pobjedu na domaćem terenu. Nogometna javnost očekuje neizvjestan meč u kojem oba tima imaju podjednake šanse za prolaz među osam najboljih u Ligi prvaka.

Barcelona će na Nou Campu dočekati Paris Saint Gernaim koji je u prvom meču deklasirao katalonske zvijezde s visokih 4:0 i ostaje da se vidi da li će Messi, Neimar i Suarez moći odgovoriti zadatku i stići rezultatski zaostatak.

Iako se prednost PSG-a čini nedostižnom, ipak treba na umu imati činjenicu da je u zaostatku Barcelona koja može svakome dati četiri ili pet golova, ako su njeni golgeteri raspoloženi.

Juve na korak od četvrtfinala

Preostala četiri meča osmine finala Lige prvaka na rasporedu su 14. i 15. ožujka. Juventus dočekuje Porto i brani rezultatsku prednost od 2:0 iz prvog meča, a novak i Ligi prvaka Leicester City će protiv Seville pokušati podići atmosferu u klubu nakon što je uprava dala otkaz treneru Caudiu Ranieriju. Sevilla iz prvog meča brani prednost od 2:1.

U završnici osmine finala snage će odmjeriti Atletico Madrid i Bayer Leverkusen. Prvi meč je dobio Atletico rezultatom 4:2, dok u posljednjem meču Monaco dočekuje Manchester City. Ova dva tima su u prvom meču odigrali fantastičnu utakmicu koja je završena rezultatom 5.3 u korist engleskog tima.

Kopirati
Drag cursor here to close