2:1

Dynamo Brest na sudački pogon slavio protiv Sarajeva

Sarajevo je tako eliminirano iz kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, ali će igrati treću rundu kvalifikacija za Europa ligu.
Sport / Nogomet | 26. 08. 2020. u 22:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FK Sarajevo / Dynamo Brest svladao Sarajevo

Nogometaši Dynamo Bresta bili su bolji od ekipe Sarajeva rezultatom 2:1 u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, javlja Anadolija.

Večeras su na rasporedu 11 mečeva drugog kola kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, a među najzanimljivijim je bilo gostovanje Sarajeva kod Dynamo Bresta u Bjelorusiji.

Bjeloruski Dynamo Brest je na domaćem terenu "Brestskiy" bolje otvorio meč i poveo golom Mikhaila Gordejchuka već u trećoj minuti. Sarajevo je bolje zaigralo i golom Andreja Đokanovića stiglo do izjednačenja u 34. minuti utakmice.

Bjeloruski tim je bolje otvorio i drugo poluvrijeme i u novo vodstvo od 2:1 došao golom Abdoulayea Dialloa u 49. minuti meča. Do kraja meča bilo je nekoliko izglednih šansi na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao.

Sarajevo je najbliže izjednačenju bilo sredinom drugog poluvremena kada je zbog sporno dosuđene nedozvoljene pozicije poništen gol Mersudina Ahmetovića.

Sarajevo je tako eliminirano iz kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, ali će igrati treću rundu kvalifikacija za Europa ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close