Mrdnite malo...

Lewandowski vrši pritisak na Bayern i Salihamidžića zbog transfera

Četverostruki najbolji strijelac Bundeslige neizravno je kritizirao sportskog direktora Hasana Salihamidžića i upravu Bayerna zbog nedostatka transfera ovog ljeta.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2019. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Robert Lewandowski

FC Bayern nalazi se na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, a u četvrtak će, rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu (05:00), odigrati prijateljski susret s londonskim Arsenalom.

Uoči dvoboja u Carsonu (Kalifornija) Robert Lewandowski, kojeg je izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge nedavno usporedio sa Terminatorom ubrzo je dobio nadimak od njemačke javnosti Torminator (tor. njem. pogodak), osvrnuo se na stanje igračkoga kadra Bavaraca.

Četverostruki najbolji strijelac Bundeslige neizravno je kritizirao sportskog direktora Hasana Salihamidžića i upravu Bayerna zbog nedostatka transfera ovog ljeta.

"Bayern nije napravio veliki transfer već dvije godine. Dobro, nešto je već završeno, ali mislim da moramo nastaviti s dovođenjem igrača. Bez transfera bit će teško igrati za velike trofeje. Ako želimo igrati na vrhunskom nivou i osvajati naslove, onda su nam potrebna pojačanja", rekao je Lewandowski.

Trenutačno trener Niko Kovač ima 17 profesionalaca i osam mladih nogometaša na pripremama u Americi. Premalo je to po mišljenju Poljaka.

Video: Robert Lewandowski 2019 - Best Skills & Goals - HD

"Svi znaju da broj igrača koje imamo u prvom timu trenutno nije dovoljan. Potrebno je više igrača kako bi bila veća konkurencija i na treningu. Čekamo da nam se pridruže novi igrači kako bi unaprijedili kvalitetu ekipe. Nadam se da će se nešto dogoditi u narednim danima", jasan je bio Lewandowski.

I dok "Poljska haubica" ne štedi Salihamidžića, Brazzo je bio na "tajnom putovanju" u Parizu. Otputovao je sa šefom skauting službe Marcom Neppeom, a sastanak je u pariškoj zračnoj luci Le Bourget trajao svega nekoliko sati. Još uvijek se ne zna zbog čega je Salihamidžić bio u Parizu. Spominje se Marc Roca, ali nije jasno zbog čega bi sastanak s igračem Espanyola bio u prijestolnici Francuske.

Za pravo mu daje i legendarni Lothar Matthäus, napominjući kako je Bayernov kadar premalen, a nedostaju im dva ili tri odlična nogometaša.

"Radi se uglavnom o bočnim igračima, jer je Bayern odlaskom Robbena i Ribéryja, igrača svjetske klase, na tim pozicijama izgubio važna uporišta. Jasno je da bi Bayern dovođenjem Leroyja Sanéa dobio adekvatno pojačanje, ali moraju postojati i druge opcije. Za napadača kao što je Lewandowski vrlo je važno tko s njim igra u napadu i ubacuje mu lopte s krila", kaže Matthäus.


Kopirati
Drag cursor here to close