Der Klassiker

Lewandowski sačuvao hladnokrvnost; Haaland još mora učiti

Lewandwski je ponovno bio u akciji kod trećeg gola svoje momčadi - ovaj puta uposlio je Sanea u 80. minuti, a njemački se reprezentativac sjurio u protivnički šesnaesterac i sjajno pogodio desni kut vratara Borussije za 3:1.
Sport / Nogomet | 07. 11. 2020. u 20:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad se sve zborji, nije bilo posebne neizvjesnosti u najvećem njemačkom derbiju, der Klassikeru.

Vratar Borussije, Roman Burki, loptu je iza svojih leđa vadio pet puta, iako su dva gola poništena zbog zaleđa, dok je Neuer po loptu u mrežu išao dvaput. Konačni rezultat na kraju je glasio 3:2 u korist Bayerna.

U prvih 45 minuta mreže su, uvjetno rečeno, mirovale, sve dok na scenu nije stupio Marco Reus koji je na samom kraju poluvremena pogodio za vodstvo Borussije. Prethodno je jedan pogodak bio poništen, onaj kojeg je iz zaleđa postigao Lewandowski iz 27. minuti.

Ipak, europski prvak nije dopustio da domaćini s prednošću odu na odmor, nego je Alaba u sudačkoj nadoknadi, nakon lukavo izvedenog slobodnog udarca, vratio utakmicu u egal.

Čim je krenulo drugo poluvrijeme, Lewandowski je postigao gol za poptuni rezultatski preokret. To se dogodilo nakon sjajnog Hernandezovog ubacivanja u 48. minuti, a Poljak je precizno pogodio glavom.

Trenutačno najbolji strijelac na svijetu ponovno je bio u akciji kod trećeg gola svoje momčadi - ovaj puta uposlio je Sanea u 80. minuti, a njemački se reprezentativac sjurio u protivnički šesnaesterac i sjajno pogodio desni kut vratara Borussije za 3:1.

No, domaćin je brzo uzvratio udarac preko Haalanda (83) koji je nakon akcije izbio sam pred Neuera, sjajno ga zaobišao i pogodio za konačan rezultat.

 Još je jednom Lewandowski zabio u sudačkoj nadoknadi, ali VAR je i u ovom slučaju presudio da je riječ o zaleđu.

Ovom pobjedom, Bavarci su preuzeli vodstvo na prvenstvenoj ljestvici, dok na onoj liste strijelaca uvjerljivo vodi Lewandowski sa 11 i četiri asistencije.

Haaland i Andrej Kramarić su na šest postignutih golova, dok mladi Norvežanin uz to ima i dvije asistencije. 

Ostali rezultati:

Werder Bremen - 1. FC Köln 1:0 (petak)
RB Leipzig - Freiburg 3:0
Union Berlin - Arminia Bielefeld 5:0
Mainz - Schalke 2:2
Stuttgart - Eintracht (F) 2:2
Augsburg - Hertka 0:3

U nedjelju igraju:

Wplfsburg - Hoffenheim
Bayer (L) - Borussia (M) 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close