Poljski snajper na djelu

Lewandowski: Rekordi mi ništa ne znače, želim ostati fokusiran

Robert Lewandowski je prvi nogometaš u povijesti Bundeslige kojemu je uspjelo upisati se u strijelce u svakoj od devet prvih utakmica.
Sport / Nogomet | 27. 10. 2019. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Witters / Robert Lewandowski

Da je Robert Lewandowski (31) jedan od najboljih strijelaca na svijetu u posljednih desetak godina, odavno je poznato i sjajni Poljak i u ovoj sezoni nastavlja puniti protivničke mreže.

U Bundesligi je popularni Lewa u devetom kolu protiv Union Berlina srušio još jedan rekord. Prvi je nogometaš u povijesti kojemu je uspjelo upisati se u strijelce u svakoj od devet prvih utakmica.

Tako je pretekao Pierre-Emericka Aubameyanga koji je u sezoni 2015/16 postizao golove u prvih osam utakmica njemačkog prvenstva.

"Radujem se uvijek kad pogodim, ali ne želim o tim rekordima ništa znati, ja to ne čitam i ne pratim. Želim samo ostati fokusiran", kazao je Lewandowski za Sky TV.

Njegov rekord ima i dodatne 'sadržaje' u sebi.

Dostignuta kvota od 1,4 gola u prosjeku, donijela bi mu do kraja sezone 49 golova. Naime, Lewandowski je dosad postigao 13 golova u Bundesligi.

Nastavi li postizati pogotke u kontinuitetu, Lewandowskibi mogao srušiti vječiti rekord Gerda 'Bombera' Müllera koji je u sezoni 1971/72 postigao 40 golova i toj brojci dosad nitko nije uspio ozbiljnije zaprijetiti.

"Uvijek sam mislio kako se rekordu Gerda Müllera nitko ne može zaprijetiti. Sad sam uvjeren da bi Robert to mogao", izjavio je bivši Bayernov napadač Giovane Elber, piše Bild.

Pun hvale za Lewandowskog je i klupski kolega Thomas Müller, koji je protiv Uniona igrao u veznom u paru s Coutihnom, što je trener Kovač pop prvi put kombinirao.

"Lewy je u sjajnoj formi. Njegov trk je takav da protivnika jednostavno nestane i ja se nadam da će on svoju trku još dugo nastaviti", kaže Thomas Müller.

Koliko je Lewandowski u ovoj sezoni važan za Byern, govori podatak kako bi Bavarci bez njegovih golova zauzimali tek dvanaestu poziciju na tabeli.

Jedina utakmica na kojoj ove sezone Poljak nije pogađao bio je njemački Supercup.

Video: Bayern München - Union Berlin 2-1 All goals & Highlights 2019 HD
Kopirati
Drag cursor here to close