UEFA Liga prvaka

Leipzig srušio PSG; Juventus, Borussia (D) i Chelsea uvjerljivi

Najatraktivnija utakmica dana u Ligi prvaka završila je pobjedom Leipziga nad PSG-om. Bila je to repriza polufinala prošle sezone Lige prvaka kada je PSG slavio i otišao u finale.
Sport / Nogomet | 04. 11. 2020. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PSG u Ligi prvaka i dalje radi neočekivane greške i propuste. U reprizi  prošlosezonskog polufinala najelitnijeg natjecanja u Europi bolji su ovaj put bili Nijemci.

Dani Olmo i ekipa slavili su rezultatom 2:1 u prilično neobičnoj utakmici.

Naime, prvo su preko Di Marije poveli gosti u 6. minuti, nakon pogreške mladog stopera Upamecana.

Potom je Argentinac, ponajbolji igrač Francuza kojima u sastavu nije bilo Mbappea, Neymara, Icardija i brojnih drugih, deset minuta kasnije promašio jedanaesterac odnosno sjajno ga je pročitao Gulacsi.

Na odmor se ipak nije otišlo s vodstvom PSG-a, a za to se pobrinuo Christopher Nkunku (42'), inače izdanak PSG-ove škole nogometa, sjajnim udarcem s ruba šesnaesterca, koji je poravnao na 1:1.

Na povratku iz svlačionica bolje su se snašli domaći Nijemci, koji su u 56. minuti poveli preko Forsberga koji je sigurno izveo kazneni udarac kojeg je skrivio Kimpembe.

Posao za domaćina dodatno je olakšao drugi žuti Gueya u 69. minuti susreta, ali i tragičara Kimpembea koji je u 95. minuti dobio također drugi žuti zbog teškog prekršaja.

U istoj skupini je ranije Manchester United poražen od turskog Basaksehira 2:1.

U trećem kolu Lige prvaka u sklopu grupe E Chelsea je bio bolji od Rennesa rezultatom 3:0.

Londonski klub poveo je već u 10. minuti s bijele točke. Werner je srušen unutar kaznenog prostora i opravdano je dosuđen jedanaesterac, a njega je sâm njemački napadač pretvorio u vodstvo.

Na isti način je Werner povisio na 2:0 u 41. minuti. Ovaj put je bilo u pitanji igranje rukom veznjaka Rennesa Jorginha, ali je Nijemac bio jednako ubojit. Usput je Jorginho dobio drugi žuti.

Brojčano oslabljeni Francuzi nisu imali snage ni približiti se nekakvom povratku. Dapače, u 50. minuti je Tammy Abraham povisio na 3:0, nakon lijepog ubačaja Reecea Jamesa s desnog krila.

Juventus je kao gost nadjačao Ferencvaroš u drugoj utakmici skupine G. Utakmica je završila 1:4, te su tako Mađari, koji su izbacili zagrebački Dinamo iz kvalifikacija, ostali na jednom bodu iz prvogkola.

Već u sedmoj minuti, napadač koji je u odličnoj formi u zadnje vrijeme, Alvaro Morata, načeo je Mađare.

U 60. je ponovno pogodio Morata za 0:2, nakon odlične polukontre Juventusa. Ronaldo je asistirao, McKennie propustio, a Španjolac lijepo naciljao.

U 72 minuti obrana domaćina u kombinaciji s vratarom Dibuszom napravila je početničku grešku i Argentincu Dybali praktički poklomnila gol za 0:3.

Dybala svok drugi gol za 0:4, nevherojatno, postiže nakon još jedne greške vratara Dibusza. I ovaj put mu je predao loptu, čak i izravnije, Dybala je pucao, a udarac je na kraju ušao u mrežu.

Počasni gol je postigao Franc Boli, nakon što mu je Szczesny obranio prvi udarac.

Club Brugge u grupi F nije imao nikakvih šansi protiv Borussije Dortmund i zastrašujućeg Haalanda.

Nakon što je Thorgan Hazard žuto-crne doveo u vodstvo u 14. minuti, posao je završio Haaland (16, 32).

U istoj skupini ranije su Zenit i Lazio odigrali 1:1.Pogađali su Erokin (32) i Caiceso (82).

Valja napomenuti kako Borussiju u subotu na domaćem terenu očekuje njemački Klassiker s FC Bayern Münchenom.




Kopirati
Drag cursor here to close