protivnik zrinjskog

Legia stranaca: Kosovar trener, najbolji strijelac mađarski Srbin

Sport / Nogomet | 20. 06. 2016. u 14:24 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protivnik mostarskog Zrinjskog u drugom pretkolu Lige prvaka, Legia iz Varšave, jedan je od najpopularnijih, ali i najuspješnijih sportskih klubova.

Legia je u prošloj sezoni osvojila duplu krunu, a to je bila 12. titula prvaka države, te 18. Kup, po čemu je daleko najuspješnija u Poljskoj. Do dvostruke krune Legiju je vodio trener Stanislav Čerkesov, no po završetku sezone s ruskim trenerom dogovoren je sporazumni raskid.

U novu sezonu, u kojoj je glavni cilj ulazak u Ligu prvaka, momčad će voditi Besnik Hasi, kosovski Albanac koji je dosad vodio belgijski Anderlecht.

Najbolji strijelac im je bio Nemanja Nikolić, mađarski Srbin koji trenutno nastupa za Mađarsku na Euru. U momčadi imaju puno stranaca, čak osam, a među njima je i Banjalučanin Stojan Vranješ.

Prema Transfermarktu Nikolić je njihov najskuplji igrač (3,5 milijuna eura), a slijede slovački reprezentativac Ondrej Duda (3,2), te poljski reprezentativci Pazdan i Jedrzejczyk.

Koliko je Legia jaka na svojoj koži osjetio je slavni Celtic kojeg je Legia 2014. u dvije utakmice deklasirala sa 6:1, no u Ligu prvaka prošao je Celtic zahvaljujući proceduralnoj pogrešci poljskog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close