Pustinjska lisica

Legendarnom Madjeru prijeti zatvor

Prema pisanju tamošnjeg tiska, bivšu nogometnu zvijezdu procesuiraju zbog "lažnog iskaza, krivotvorenja i prijevare". Madjer, koji je posjedovao dnevne novine Al Balagh i Al Balagh Erriadhi, je navodno varao na čekovima svojih novina koje su propale.
Sport / Nogomet | 03. 06. 2022. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Porto kao klub imao svoj pedigre, realno u tom trenutku je to bila senzacija, ogromna velika. U finalu Kupa prvaka 27. svibnja 1987. godine, Porto je preokretom srušio veliki Bayern. Za samo tri minute.

Bavarci su vodili golom Kögla čitavih pedeset minuta, dok su svoje prilike propuštali Madjer, Futre. I onda tri minute za povijest. Prvo Madjer postiže gol petom, potom tri minute kasnije pravi ludnicu na lijevoj strani, centrira a Brazilac Juary baca u očaj navijače Bayerna. Utakmica koja je dugo vremena konkurisala za jednu od najboljih u finalima ovog takmičenja. Taj gol za 1:1 koji je zabio Madjer petom zapamtili smo kao jedan od najvećih kada su pitanju okršaji u finalu ovog takmičenja.

Ali nije samo Madjer zabio Bayernu. Bilo je još važnih golova. Recimi onaj Penarolu u utakmici Interkontinentalnog kupa, pa gol za Alžir koji je ovu reprezentaciju odveo na SP u Španjolsku 1982. godine ili onaj baš na Svjetskom Zapadnoj Njemačkoj za senzaciju.

"Bio je to lud gol, zabio sam ga na instinkt i sigurno ga nikada neću zaboraviti. Nisam imao vremena za razmišljanje, znao sam da iz te pozicije mogu zabiti samo petom. Najdraži? Ne. Onaj protiv Nigerije koji nas je odveo u Španiju, za pobjedu, taj ima prednost. Zbog tog gola sam plakao. Ipak smo prvi put otišli na Svjetsko prvenstvo.
Danas strijelcu jednog od najljepših golova u povijesti Kupa/Lige prvaka, prijeti 18 mjeseci zatvora zbog koruptivnih radnji.Alžirski tužitelj zatražio je 18 mjeseci zatvora za bivšeg napadača alžirske reprezentacije, Porta i Valencije, zbog niza financijskih prijevara.

Prema pisanju tamošnjeg tiska, bivšu nogometnu zvijezdu procesuiraju zbog "lažnog iskaza, krivotvorenja i prijevare". Madjer, koji je posjedovao dnevne novine Al Balagh i Al Balagh Erriadhi, je navodno varao na čekovima svojih novina koje su propale. Presuda će biti izrečena devetog lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close