Ivica Olić

Legendarni Ola mogao bi se zamisliti kao trener u Hamburgu

"Gospodin Wolf je u samo nekoliko dana sredio tim. Način na koji je postigao balans između obrane i napada, uistinu je vrhunski", kaže Olić, koji i sam mašta o tome da jednom samostalno vodi nogometne momčadi.
Sport / Nogomet | 01. 01. 2019. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: DFB / Ivica Olić u dresu HSV-a

Ivica Olić (38) jedan je od hrvatskih nogometaša koji su ostavili najdublji trag u njemačkom nogometu. Popularni Ola se nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je asistirao Zlatku Daliću, vratio u Hamburg i uživa u rekreativnom nogometu.

"Živjeti potpuno bez nogometa, jednostavno ne ide. I dalje uživam u igranju, ali moje koljeno ipak ne može više pratiti želju za nogometom. Za jednog napadača, imao sam dugu karijeru. Dao sam sve od sebe, bilo je to zaista lijepo vrijeme", kaže Olić u razgovoru za Bild.

On je za HSV odigrao 143 utakmice, postigavši 51 pogodak, a nogometnu karijeru završio je u ljeto 2017., nakon ukupno 594 odigrane utakmice u profesionalnom nogometu.

Oliću je također teško palo to što je HSV po prvi put u svojoj povijesti ispao u drugu ligu, ali uvjeren je da će se već ovoga ljeta vratiti u Bundesligu. On posebno hvali novog trenera Hannesa Wolfa, koji je klub preuzeo u priličnom rasulu i šoku, nakon što su shvatili da će ovu sezonu igrati s drugoligašima.

"Iznimno me dojmio. Gospodin Wolf je u samo nekoliko dana sredio tim. Način na koji je postigao balans između obrane i napada, uistinu je vrhunski", kaže Olić, koji i sam mašta o tome da jednom samostalno vodi nogometne momčadi.

Iako je asistirao u stručnom stožeru viceprvaka svijeta, Olić je svjestan da mu nedostaje trenerske prakse, a ne bi imao ništa protiv takva iskustva prikupljati u HSV-u.

"Kao asistent u hrvatskoj reprezentaciji, puno sam naučio, stekao dosta iskustva. Ali, čovjek uči dok je živ. Volio bih iduće sezone gledati trenera Wolfa i njegov način rada na treninzima HSV-a, to bi uistinu bilo sjajno", kaže Ivica Olić, koji se u međuvremenu priprema za trenersku licencu.

Foto: Gol.hr / Ivica Olić uz Zlatka Dalića

Proslavljeni hrvatski nogometaš kaže kako njegov nekadašnji klub HSV ima doista dobre igrače i na taj način povratak u elitni nogometni razred ne bi trebao biti upitan.

"Iako ekipa odaje dojam kompaktnosti i zajedništva kakvo se traži, izdvojio bih Aarona Hunta. Poznajem ga još iz zajedničkih dana u Wolfsburgu. Već tada je glasilo 'Hunt je siguran kao Deutsche Bank'. Ako njemu dodaš loptu, on je neće izgubiti. Posjeduje pregled i tehniku igre, preciznost i odličan udarac. Uistinu sjajan igrač".

Olić kaže kako treba istaknuti i napadača Pierre-Michela Lasoggu, koji je konačno postao nogometaš na kojega se možeš u potpunosti osloniti, a toliko je uznapredovao da jamči 20-tak golova po sezoni. Uz njega, za povratak HSV-a u prvu ligu važan je i Gideon Jung, naglašava Olić.

Ivica Olić igrao je za veliki broj klubova, ali za njegovu karijeru ponajviše je značio prelazak iz CSKA u HSV. Odlični nastupi u Hamburgu rezultirali su ugovorom s Bayernom, u kojem je igrao tri sezone. Potom je prešao u Wolfsburg, da bi na kraju karijere još jednu sezonu proveo u HSV-u. Zadnju profesionalnu sezonu proveo je u drugoligašu TSV 1860 München. Za Vatrene je nastupio 104 puta.

Kopirati
Drag cursor here to close