MU tužan

Legendarni Bobby Charlton obolio od demencije

"Svi su u Manchester Unitedu tužni što je ova strašna bolest zahvatila Sir Bobbyja Charltona.''
Sport / Nogomet | 01. 11. 2020. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni engleski nogometaš Bobby Charlton (83) obolio je od demencije, objavili su engleski mediji uz dozvolu njegove supruge Norme.

Vijest je objavljena samo dva dana nakon što je Nobby Stiles, Charltonov suigrač, umro od iste bolesti, a otkriveno je i kako je Bobbyjev brat, Jack, koji je umro u srpnju, također imao demenciju.

Sir Bobby je tako postao već peti igrač engleske reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog prvaka 1966. godine kojem je dijagnosticirana neurološka bolest, piše Hina.

"Svi su u Manchester Unitedu tužni što je ova strašna bolest zahvatila Sir Bobbyja Charltona. Suosjećamo s njegovom obitelji i pružamo joj podršku", napisali su u Manchester Unitedu.

The Telegraph je izvjestio kako se lady Norma nada da će ova vijest sada 'pomoći drugima', piše Hina.

Studija koju je neuropatolog dr. Willie Stewart sa Sveučilišta u Glasgowu objavio 2019. godine, pokazala je da je za bivše nogometaše otprilike tri i pol puta veća vjerojatnost da će umrijeti od neurodegenerativne bolesti nego za opću populaciju.

Bobbyja Charltona smatraju jednim od najboljih nogometaša u povijesti, a sa 49 golova gotovo 50 godina bio najbolji strijelac engleske reprezentacije. Njegov rekord oborio je sa samo Wayne Rooney koji je u dresu engleske vrste zabio 53 gola.

Charlton je i ikona Manchester Uniteda sa 249 golova u 758 nastupa, a južna tribina na Old Traffordu preimenovana je u Sir Bobbyja 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close