Air Cristiano

Lebdio u zraku: Kod postizanja gola imao je odraz čak 71 centimetar!

Talijani su izmjerili da je prilikom leta i poentiranja skočio 71 centimetar od zemlje i da je udarajući loptu glavom bio na visini od 2,56 metara. U zraku se zadržao nestvarnih sekundu i pol.
Sport / Nogomet | 19. 12. 2019. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FoxSports / Ronaldo u nebeskim visinama

Ronaldo je bio strijelac drugog gola za Juventus na gostovanju kod Sampdorije u pobjedi od 2:1, a pogodak je postigao glavom i to na zaista impresivan način.

Inače, nakon kriznog razdoblja prethodna dva mjeseca, u posljednjih pet utakmica postigao je Ronaldo šest golova.

Za gol koji je Ronaldo postigao u 17. kolu Serie A mnogi tvrde da je najljepši i najatraktivniji u njegovoj golovima prebogatoj karijeri.

U 45. minuti je na ubačaj Alexa Sandra s lijeve strane Cristiano Ronaldo je poletio i onda u stilu Michaela Jordana ostao "stajati u zraku". Tako je savladao suparnike u zračnoj bitki i efektno glavom zakucao loptu u rašlje.

Video: Ronaldo Scores Insane Goal With Giant Leap! | Sampdoria 1-2 Juventus

Talijani su izmjerili da je prilikom leta i poentiranja skočio 71 centimetar od zemlje i da je udarajući loptu glavom bio na visini od 2,56 metara. U zraku se zadržao nestvarnih sekundu i pol.

Radi usporedbe: Prečka gola je na visini od 2,44 metara, a svjetski rekord Javiera Sotomayora u skoku u vis iznosi 2,45 metara. Ronaldo je inače visok 1,85 metara.

Posljednji put je sličan gol postigao u polufinalu Europskog prvenstva 2016. godine protiv Walesa. Tada se odrazio pet centimetara više nego sinoć, ali u zraku je proveo 'samo' 0,85 sekundi. Zanimljivo, tada je lopta u mrežu ušla brzinom od 77,8 kilometara na sat.

Ronaldo je tako po tko zna koji put pokazao da je i u poodmaklim godinama (u veljači navršava 35) savršeno spremni atleta.

Čini se kako Portugalac voli 'ponavljati' svoje pogotke, odnosno koristiti sličnu tehniku postizanja gola kad god mu se ukaže prilika.

Kopirati
Drag cursor here to close