Serie A

Lazio postao talijanski doprvak, gol Brozovića za pobjedu Intera

Nogometaši Lazija osigurali su naslov talijanskog doprvaka, nakon što su u susretu posljednjeg 38. kola kao gosti s 2-0 svladali Empoli i tako preskočili Inter koji je ranije u subotu također kao gost golom Brozovića nadigrao Torino s 1-0.
Sport / Nogomet | 03. 06. 2023. u 23:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lazio je ka pobjedi poveo Romagnoli golom glavom nakon kornera u 48. minuti da bi konačni rezultat postavio Luis Alberto u drugoj minuti sudačke nadoknade. GOLOVI

Lazio je tako prvenstvo okončao sa 74 boda, dva više od Intera kojega je do pobjede u Torinu odveo hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović koji je bio strijelac jedinog pogotka.

Brozović je svladao domaćeg vratara Milinković-Savića u 37. minuti udarcem s više od 20 metara. Edin Džeko u igru je ušao u 55. minuti.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

U preostaloj utakmici igranoj u subotu Cremonese se od Serie A oprostio domaćom 2-0 (1-0) pobjedom protiv Salernitane. Domaći su dobili golovima Buonaiuta (25-11m) i Tsadjouta (88).

Cremonese, koji je ove sezone igrao u prvoj ligi nakon 27 godina izbivanja, prvenstvo je okončao na pretposljednjem mjestu s 27 bodova te će u sezoni 2023/24. opet igrati u Serie B, dok je Salernitana zauzela 15. mjesto sa 42 boda.

Napoli je s 87 bodova odavno osigurao naslov prvaka, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close