Serie A

Lazio i Atalanta na startu prvenstva slavili u gostima

Nakon što je Inter s uvjerljivih 4:0 protiv Genoe krenuo u obranu naslova prvaka Italije, Lazio je u gostima svladao Empoli, dok je Atalanta bila bolja od domaćeg Torina.
Sport / Nogomet | 22. 08. 2021. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Inter s uvjerljivih 4:0 protiv Genoe krenuo u obranu naslova prvaka Italije, Empoli je ugostio Lazio.

Gosti su bili prejaki i u konačnici u zanimljivom susretu slavili s 3:1.

Ipak, za ekipu Empolija odlično je utakmicu otvorio Filippo Bandinelli u 4. minuti dvoboja. Domaćini su potegnuli kontru sa svoje polovice, lopta je na lijevoj strani šesnaesterca stigla do veznjaka Bandinellija, a on pogodio suprotni kut Reinina gola za 1:0.

Rimljani se odmah vraćaju i nedugo su se zatim u potpunosti rasplamsali. Prvo je u 6. nakon kornera glavom zabio Sergej Milinković-Savić.

U 31. minuti Lazio je u vodstvo stigao preko Manuela Lazzarija, ponovno uz sudjelovanje Sergeja Milinković-Savića.

Nije im to bilo dovoljno te su do poluvremena postigli i treći gol. Empolijev vratar napravio je prekršaj nad Francescom Acerbijem, a Ciro Immobile loptu je stavio na bijelu točku i pogodio.

Atalanta je, pak, gostovala kod Torina i također uzela sva tri boda.

Favorizirani gosti su bolje ušli u dvoboj i poveli već u šestoj minuti sjajnim pogotkom Muriela na asistenciju Iličića.

Do kraja prvog dijela Torino je bio bolja momčad, stvarali su dobre prilike predvođeni Belottijem i Pjacom. Međutim, izjednačujući pogodak postigli su tek u 79. minuti preko svog najboljeg igrača Belottija.

Kada se mislilo da će utakmica završiti podjelom bodova, Atalanti je pobjedu donio joker s klupe Picolli pogotkom u trećoj minuti sudačke nadoknade. Asistirao je Mario Pašalić.

Verona je dočekala Sassuolo i ostala bez bodova. Gosti su slavili s 3:2, a pogađali su Giacomo Raspadori, Filip Đuričić i Junior Traore, dok je dvostruki strijelac za Veroni bio Mattia Zaccagni.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close