Premiership

Lampard zabio Chelseaju i odbio proslaviti gol!; Balotelli ismijao United

Sport / Nogomet | 21. 09. 2014. u 18:25 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju petoga kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City i Chelsea su odigrali 1:1.

Nakon nezanimljivog prvog dijela, drugo poluvrijeme je donijelo daleko više uzbuđenja. Postignuta su dva gola, jedan je udarac završio u vratnici, a vidjeli smo i jedan crveni karton.

Jedan od ključnih trenutaka dogodio se u 66. minuti kada je branič domaćeg sastava Zabaleta dobio drugi žuti karton. Gosti su igrača više iskoristili već šest minuta poslije kada je Andre Schurrle sjajnu akciju Bluesa okrunio golom.

Chelsea je u 81. minuti mogao prelomiti utakmicu, no udarac Diega Coste je završio u vratnici. City je ipak uspio izjednačiti, a strijelac je u 85. minuti bio Frank Lampard. Bivši igrač Chelseaja odlično je reagirao na asistenciju Jamesa Milnera. Lampard je nakon pogotka odbio proslaviti gol bivšoj momčadi.

U ljepotici kola Leicester City je pobijedio Manchester United 5:3, iako je pola sata prije kraja utakmice gubio 1:3. United je na King Power stadionu nakon 16 minuta vodio 2:0, gosti su imali i 3:1, no sve su prosuli u posljednjih 30 minuta primivši čak četiri gola.

Strijelci za Lisice bili su Leonardo Ulloa (17, 83-11m), David Nugent (62-11m), Esteban Cambiasso (64) i Jamie Vardy (79), a golove za Crvene vragove zabili su Robin van Persie (13), Angel Di Maria (16) i Ander Herrera (57). ManU je posljednjih sedam minuta igrao s igračem manje nakon što je isključen Tyler Blackett. Bila je to druga uzastopna pobjeda Leicestera te drugi poraz Uniteda u prvih pet kola.

Iznenađenje su priredili i nogometaši West Bromwich Albion koji su na White Hart Laneu pobijedili Tottenham golom Jamesa Morrisona (74), a Crystal Palace je upisao prvu pobjedu sezone pobijedivši u gostima Everton 3:2.

Na ljestvici vodi Chelsea s 13 bodova, a Southampton i Aston Villa imaju po deset bodova. Manchester City je šesti s osam bodova, a ManU na 12. mjestu sa samo pet bodova.

Blamaža 'Crvenih vragova' obradovala je konkurenciju, pa je i napadač Liverpoola Mario Balotelli na Twitteru ismijao igru Uniteda.

Kopirati
Drag cursor here to close