Španjolska

La Liga prekinuta zbog širenja korona virusa

Odluka će biti preispitana nakon okončanja karantene koj su poduzeti u pogođenim klubovima i drugih mogućih situacija koje se mogu pojaviti.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2020. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukovodstvo španjolske La Lige odlučilo je prekinuti natjecanje na dva tjedna zbog globalne pandemije korona virusa, prenosi Anadolija.

“S obzirom na okolnosti koje su jutros rasvijetljene, poput karantene koji je uspostavljen u Real Madridu i mogućih novih slučajeva zaraze korona virusom u drugim klubovima, La Liga će nastaviti sa sljedećom fazom protokola o postupanju protiv bolesti Covid-19. U skladu s mjerama utvrđenim Kraljevskom uredbom od 12. svibnja 1997. godine, dogovoreno je da se natjecanje prekine za sljedeća dva kola. Odluka će biti preispitana nakon okončanja karantene koj su poduzeti u pogođenim klubovima i drugih mogućih situacija koje se mogu pojaviti. Kao organizator natjecanja, La Liga je odluku prenijela Nogometnom savezu Španjolske, Visokom sportskom vijeću i klubovima“, priopćeno je na službenoj internet stranici La Lige.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u srijedu je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju“.

Od Covid-19 u svijetu je umrlo više od 4.600 ljudi, a potvrđeno je 125.000 slučajeva zaraze korona virusom u više od 115 zemalja, naveli su WHO-a.

Kopirati
Drag cursor here to close