Dva rekorda u jednoj večeri

Kup Kralja: Rekordne pobjede 12:0, 12:1

Dva rekorda su oborena u utakmicama prvog kola Kupa Kralja. Getafe je u gostima razbio Tardiente 12:0, dok je Betis kod četvrtoligaša Hernan Cortesa upisao trijumf 12:1.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2023. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom kolu španjolskog Kupa Kralja oboreni su pojedini rekordi. Za jedan su se pobrinuli nogometaši Getafea koji su u gostima demolirali šestoligaša Tardiente 10:0. Najveća je to pobjeda na jednom gostovanju u Kupu Kralja ikada.

Za sastav iz predgrađa Madrida hat-trick je zabio Oscar Rodriguez, dva pogotka dodali su bivša zvijezda Manchester Uniteda Mason Greenwood i centarfor Borya Mayoral, a u strijelce su se još upisali John Finn, Anthony Lozano, Jordi Martin, Domingos Duarte i Juanmi Latasa. Vlasnici prethodnog rekorda su bili Sevilla i Barcelona.

Još tamo 1927. godine Sevilla je razbila Extremeno 11:2, dok su Katalonci dvije godine ranije bili bolji od Zaragoze 9:0. Treba spomenuti i da je Celta iz Viga s 13:0 slavila protiv Don Benita 1932. godine, ali samo je formalno slovila za goste, budući da je utakmica sukladno dogovoru odigrana na njihovom terenu.

I nisu samo igrači Getafea oborili rekord. Svoje mjesto u povijesti su zauzeli i igrati Betisa. Zeleno-bijeli su slavili su s 12:1 na gostovanju kod Hernan Cortesa, ekipu četvrte španjolske lige. Pobjeda od 11 razlike u posljednjih  96 godina značila bi i rekord, ali ipak ovo je dovoljno samo za "drugo mjesto".

Kopirati
Drag cursor here to close