La liga

Kultni klub na rubu provalije

"Za Valenciju sam igrao deset godina, tu sam proveo najbolje godine karijere, još živim u Valenciji, tu je rođeno šestero moje djece''.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2021. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dva desetljeća su bili jedan od najboljih europskih klubova sa dva uzastopna finala Lige prvaka te nešto kasnije i osvojenim Kupom UEFA, a danas idu ka provaliji.

Kratki je to rezime događanja u Valenciji, kultnom španjolskom klubu koji posljednjih godina nekako uspijeva sastaviti kraj s krajem.

Situacija na Mestalli je daleko od idealne, tome najbolje svjedoči izjava Santiaga Canizaresa, bivšeg golmana koji javno poručuje najboljim igračima da ne produžuju ugovore.

Carlos Soler i Jose Gaya su uvijek pokazivali veliki respekt prema dresu, dok im Valencija još uvijek nije ponudila pravu ponudu za ostanak, prenosi sportsport.ba.

"Za Valenciju sam igrao deset godina, tu sam proveo najbolje godine karijere, još živim u Valenciji, tu je rođeno šestero moje djece, ali poručujem im da ne produže ugovore, da ne ostanu", rekao je Canizares te nastavio: "Neka kažu da trebaju štititi svoje interese i pronaći klub koji radi bolje i gdje je se igrači osjećaju ugodnije i sve izgleda profesionalnije."

"Zašto da ostanu u Valenciji sa sportskim direktorom za kojeg ne znamo da postoji. Nikad ništa ne izjavljuje, čak i ne znamo njegovo ime. Pitate navijače tko je sportski direktor, nitko ne zna."

"Gaya i Soler su veće klupske legende nego mi što smo osvajali trofeje. Ako odluče da ostane to je najbolji dokaz njihove velikodušnosti", završio je Canizares.

Gaya, sjajni lijevi bek, je već sedam godina član prvog tima Valencije, dok Soler za prvi tim Šišmiša nastupa posljednje četiri godine. Obojica su ponikli u ovom klubu.

Navijači nekadašnjeg prvaka Španjolske već duže vrijeme traže i odlazak Petera Lima, ali tu još uvijek nema promjena. Nakon uvodnog dijela sezone Valencija se nalazi u sredini ljestvice sa 17 osvojenih bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close