Zamršena situacija

Krupa prvak Republike Srpske, ali u Premijer ligu ulazi drugi klub

Sport / Nogomet | 16. 05. 2022. u 11:27 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krupa je osigurala naslov prvaka Republike Srpske, i to dva kola prije kraja, ali je njihov povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine neizvjestan i gotovo je izvjesno da ih nećemo gledati u elitnom rangu.

Krupa je još prošle sezone odustala od Premijer lige i umjesto nje je “upao” Leotar, a ni ove godine nije ništa drugačije. Razlozi zbog kojih Krupa sigurno neće igrati Premijer ligu su isti - ne postojanje svih mladih selekcija, te financijska situacija.

Tako će Krupa vjerojatno i dalje ostati u Prvoj ligi Republike Srpske, iako je daleko najbolja momčad u ligi, što je dokazala osvojivši ligu dva kola prije kraja.

Da se tamo već zna kako Krupa neće ići u Premijer ligu, svjedoče i scene iz Doboja, gdje su se Sloga i Sloboda borili za drugo mjesto i gdje su svi govorili kako ovaj susret odlučuje budućeg premijerligaša.

Završilo je 2:2, iako je domaća Sloga vodila s 2:0. Na dva kola do kraja, Sloboda je bodovno poravnata sa Slogom, ali ima bolji međusobni duel, te bi u slučaju istog broja bodova oni bili drugoplasirani.

Očito u tom klubu, koji dosad nije igrao Premijer ligu, vjeruju da su tim rezultatom osigurali drugo mjesto, jer su igrači nakon utakmice burno proslavili remi 2:2, a Mladen Bosančić, prvi čovjek tog kluba, na društvenim mrežama podijelio je video s naslovom - “Dobar dan, Premijer ligo”.

Kopirati
Drag cursor here to close