Vođa

Krunić: Nadam se da će nas Pjanić odvesti do pobjede

Na pitanje o izostanku Edina Džeke i potrebom za većim doprinosom Miralema Pjanića, Krunić je odgovorio da snaga jedne reprezentacije treba biti momčad.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2019. u 18:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon današnjeg posjeta visočkim piramidama, nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se pripremama za subotnju kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2020. godine na Bilinom polju protiv Finske (18:00 sati).

Pred novinare su prije večerašnjeg treninga izašli novopečeni igrač talijanskog Milana Rade Krunić i nogometaš zagrebačkog Dinama Amer Gojak.

''Nemamo više puno izgubiti, bilo što čekamo. Moramo igrati naš najbolji nogomet i pobijediti Fince. Šef je svjestan svega i spremit će nas za ofenzivni nogomet'', kazao je Krunić, koji je istaknuo kako nije igrao u prvom susretu protiv Finaca, koji je bh. momčad u gostima izgubio s 0:2.

''Ono što sam mogao vidjeti, doslovno su u jednoj utakmici bile dvije utakmice. U prvom smo se poluvremenu dobro držali, a u drugom smo, nakon primljenog prvog gola, potpuno potonuli''.

Na pitanje o izostanku Edina Džeke i potrebom za većim doprinosom Miralema Pjanića, Krunić je odgovorio da snaga jedne reprezentacije treba biti momčad.

''Ali, istina je da su naši najbolji igrači Miralem Pjanić i Edin Džeko. Međutim, siguran sam da mnogi igrači jedva čekaju priliku dokazati se, ali sigurno je i da će nam nedostajati Džeko. Nadam se da će Pjanić iskoristiti svoje liderske sposobnosti, koje ima u Juventusu'', kazao je Krunić.

Gojak je istaknuo kako su bodovi neophodni da bi zadržali šanse za dodatne kvalifikacije, a na novinarsku konstataciju da je u proteklim utakmicama nedostajalo potrebnog žara i zalaganja koji ih je krasio u Ligi nacija, podvukao je kako u dosadašnjem tijeku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine nisu bili miljenici sreće.

''Mislim da je svaki igrač htio i da je dao maksimum, ali da je nedosatajao faktor sreće. U puno smo utakmica dobro igrali, ali su izostali rezultati. S pobjedom u subotu došli bismo do većeg samopouzdanja, nakon čega ćemo razmišljati o ostalim utakmicama'', kazao je Gojak, koji je podvukao kako ''svih 11 igrača trebaju braniti gol, ali i napadati''.

''Svi se trebamo boriti za ovaj grb, jer nema drugog puta'', poručio je Gojak, koji vjeruje da su sposobni u sljedeća dva susreta, protiv Finske u Zenici te Grčke u Ateni, upisati svih šest bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close