Bh. nogomet

Kristalnih 11: Nogometni sindikat bira najbolji tim Premijer lige

Sport / Nogomet | 12. 05. 2017. u 12:34 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Sindikata profesionalnih nogometaša danas su u Zenici prezentirali dosadašnje aktivnosti kojim nastoje poboljšati status profesionalnih igrača u BiH.

U kraćem periodu u saradnji s Nogometnim savezom BiH, bez nekih naglih promjena stanja i odnosa, ostvareni su značajni rezultati, rečeno je na skupu.

“Raduje nas činjenica da je većina klubova prihvatila Sindikat kao instituciju koja bezuvjetno staje u zaštitu profesionalnih nogometaša, njihovih prava iz ugovornog i radnog odnosa te sigurnosti, zdravstvene i socijalne zaštite. To će biti naša jedina misija u budućnosti, da mladi ljudi ne budu sami, nezaštićeni i obespravljeni, tokom aktivnog igranja, ali i po završetku profesionalne karijere”, kazao je predsjednik Sindikata Vitomir Paškalj.

Najbolji pokazatelj ispravnog rada je stav Saveza prema sindikatu i igračima te rad komisije za licenciranje klubova, koja je prihvatila sve pristigle prijave igrača i doslovno primijenila Pravilnik o licenciranju.

Sindikat profesionalnih nogometaša predao je dokumentaciju za povezivanjem s organizacijom FIFA Pro, a uskoro bi trebali biti i pridružena članica Saveza samostalnih sindikata BiH, što će omogućiti još lakše djelovanje i rad.

Ove godine, po uzoru na sindikate i unije u svijetu, organizuje se izbor najboljih jedanaest igrača BH Telecom Premijer lige za sezonu 2016./2017., pod nazivom "Kristalnih 11".

U tom izboru sudjeluju igrači i treneri Premijer lige, a pored prvih jedanaest seniora bit će izabrani najbolji mladi igrač, najbolji igrač BiH, najbolji trener i sudija.

“Do kraja godine organizirat ćemo još jedan seminar za igrače na kojem će odvjetnici upoznati igrače o njihovim zakonskim i ugovornim pravima i obavezama te razmijeniti mišljenja s kolegama iz sindikata u našem okruženju, kazala je generalna tajnica Sindikata profesionalnih nogometaša BiH Kanita Pojskić-Čutura.

Kopirati
Drag cursor here to close