zadnja utakmica

Krešo Kordić: Volio bih se na terenu oprostiti od navijača!

Sport / Nogomet | 13. 05. 2016. u 10:38 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski u nedjelju slavi četvrti naslov prvaka Bosne i Hercegovine, a za neke od igrača nedjeljna utakmica protiv Slobode bit će i posljednja u dresu Zrinjskog. Među takvima je sigurno Krešimir Kordić, čovjek koji je postao prava legenda kluba. Zrinjski je klub u kom je počeo karijeru i Zrinjski je klub u kojem će ju vrlo vjerojatno završiti.

Kordiću je ionako teško što je došlo vrijeme rastanka sa svojim matičnim klubom, a još teže bi mu bilo kada bi sve gledao sa strane.

''Teško mi je govoriti o tome, o meni ne ovisi ništa'', kaže za Sportske novosti 34-godišnji Krešimir Kordić te dodaje:

''Naravno da bio bih razočaran kad ne bih zaigrao, ipak je utakmica koja ne odlučuje ništa i posljednja je šansa da se oprostim pred svojom publikom, pogotovo što sam se ovu sezonu podredio ekipi i istrpio puno toga, a sve zbog zajedničkog cilja koji smo na kraju ipak ostvarili''.

Zrinjski je Kordić vratio u svoje redove nakon što je proveo dvije sezone u Širokom Brijegu. Došao je s namjerom da tu završi karijeru, iako ne mora značiti da je ovo kraj, jer nogometašima je najteže u životu – prestati.

''Jedino što sada znam je da je ovo posljednja utakmica u dresu Zrinjskog, moguće i karijere. Ugovor sa klubom mi istječe s ovom utakmicom i to je jedino izvjesno''.

Krešimir Kordić počeo je u Zrinjskom prije petnaestak godina, iz Zrinjskog odlazio u druge klubove i vraćao se u njega nekoliko puta. Svih tih godina Kordić je imao jaku vezu sa navijačima Zrinjskog, među kojima bi i sam bio da nije bio nogometaš.

''Navijačima se želim zahvaliti za sve ove godine što su bili uz mene. Kao i u svemu bilo je dobrih i loših stvari, ali neka one loše brzo zaborave, a dobre neka pamte zauvijek. Ja sam uvijek davao svoj maksimum na terenu''.

Kordić je za Zrinjski odigrao 189 utakmica i postigao 75 golova, čime je daleko najbolji strijelac u povijesti kluba. S mostarskim premijerligašom proslavio je tri naslova prvaka, po čemu je također jedinstven u poslijeratnoj povijesti ovog kluba.

''Kao dijete sam imao želju da jednog dana osvojim titulu prvaka države sa Zrinjskim. Na kraju sam ih uzeo tri, osvojio trofej navijača i odlazim kao najbolji strijelac kluba od njegova osnutka na što sam stvarno ponosan, jer to znači da sam ostavio nekakav trag u najtrofejnijem BiH klubu''. istaknuo je Kordić za Sportske novosti te zaključio:

''Ako imam pravo za nečim žaliti, onda je to što više neće biti slavlja i trčanja prema njima kad zabijem pogodak, ali svemu jednom dođe kraj. Nadam se da ću jednog dana biti dio kluba na nekoj od funkcija u klubu. Nadam se da ovo nije zbogom, nego doviđenja''.

 

Krešo Kordić jedan je od najboljih strijelaca od osnutka Premijer lige, u svim natjecanjima postigao je preko stotinu golova, no neki se moraju izdvajati.

''Teško je izdvojiti bilo što iz karijere, ali golovi Veležu, pogotovo kad su to bili pravi derbiji, te Slovanu u kvalifikacijama za Ligu prvaka mi padaju na pamet. Od utakmica ipak mi je najveći uspjeh što sam bio dio ekipe Slovana koja je izbacila Romu u Europskoj ligi, i to veliku Romu s velikim Luisom Enriqueom na klupi te velikim Tottijem na terenu!''

 

Kopirati
Drag cursor here to close