Jakirovićeva prozivka

Krenuli i Plemići, dva nova igrača stižu "već ovaj tjedan"

U ponedjeljak u podne Sergej Jakirović izvršio je prvu prozivku igrača, čime je HŠK Zrinjski počeo pripreme za nastavak sezone.
Sport / Nogomet | 17. 01. 2022. u 12:20 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put u 2022. godini okupila se momčad koja predvodi Premijer ligu i koju će samo čudo spriječiti da ne osvoji naslov prvaka Bosne i Hercegovine, sedmi u svojoj povijesti.

Sergej Jakirović izvršio je prozivku svojih igrača čime će HŠK Zrinjski službeno početi pripreme za nastavak sezone. Sam Jakirović stigao je u Mostar u subotu navečer, a ovo je i njemu bilo prvi put da vidi uživo svoje igrače još od početka prosinca. 

"Naravno da smo se svi zaželjeli rada. Osobno dugo nisam imao ovoliku pauzu, najviše je to bilo dvadesetak dana. No, s obzirom na infrastrukturu i sve što s njom ide, logična je takva pauza, jer vidjeli ste da se ne može igrati po onakvim terenima. Toplo se nadam da će se realizirati izgradnja hibridnih terena, jer samo to bi donijelo korak naprijed", rekao je Jakirović uoči prozivke.

Bljesak.info / Trener Jakirović i Danko Šulenta

 Njegova momčad danas će imati testiranje fizičke spreme, a sutra liječnički pregled. Prvi pravi trening imat će u svojoj tradicionalnoj bazi u Međugorju.

"U subotu ćemo imati prvu pripremnu utakmicu, protiv Neretvanca, u nedjelju slobodno, a od ponedjeljka smo opet u Međugorju. Tako će biti u četiri navrata. Ono što najviše želim je da budemo zdravi i da tako ispunimo plan koji smo zacrtali", dodao je Jakirović.

Zrinjski proljeće čeka s ogromnih 12 bodova u odnosu na konkurenciju. Što je sve Jakirovićeva momčad napravila u prvom dijelu sezone nije nitko prije njih otkako se igra Premijer liga, stoga HŠK Zrinjski u proljetni dio ulazi kao apsolutni favorit za naslov.

Bljesak.info / Nemanja Bilbija

"Analiza kaže da smo napravili velike stvari i da su dečki odradili taj dio za 10. Koliko god glupo zvučalo, uvijek neke stvari mogu bolje, primjerice u obrambenom dijelu, ali imamo lijepu situaciju za nastavak. Naravno da uvijek postoji prostor za napredak, ali ja bih bio sretan da ostanemo na tom nivou".

Na prozivci su bila dva nova imena, stoper Ivan Marić i napadač Irfan Hadžić, koji se vratio u Zrinjski. Jakirović do vikenda očekuje još dva igrača, ali važno mu je i da su ostali glavni igrači, od kojih su neki, poput Bilbije ili Ćorluke, imali ponuda da odu vani.

"Dosta igrača me nazvalo i reklo mi da će ostati najmanje do ljeta, da osvojimo titulu i napravimo nešto u Europi. Slažem se da nema potrebe da se žuri s transferima sada, ljeti je uvijek lakše ostvariti ih", rekao je Jakirović, objasnivši i koja će to pojačanja doći u sljedećim danima.

Bljesak.info / Josip Ćorluka

"Doveli smo Hadžića kojeg smo htjeli i kakav nam treba, da malo rasteretimo i Bilbiju. Doveli smo i Marića kako bi napravili konkurenciju na poziciji stopera. On je mlad, ulazi u kvotu do 21 godine, a ima i bh. državljanstvo. Radimo još na dva igrača, u fazi je završetka, pa mogu reći da će to biti jedan lijevi bek, ali želim tu mladog i potentnog igrača, te još jednog veznog".

Dosta se govorilo o tome da bi taj vezni igrač mogao biti Željezničarov Petar Bojo, što Jakirović nije isključio.

"Petar Bojo je bio u kombinacijama i još uvijek je, ali puno igrača nama gravitira pa vidjet ćemo što će biti". 

 

 

Na prozivci 22 igrača

Na današnjoj prozivci bili su vratari Josip Čondrić, Antonio Soldo, Luka Kukić, obrambeni igrači Josip Ćorluka, Kerim Memija, Slobodan Jakovljević, Hrvoje Barišić, Marin Magdić, Ivan Marić, Amer Bekić, vezni Igor Savić, Ivan Bašić, Karlo Kamenar, Mario Tičinović, Matija Malekinušić, Dragan Juranović, Ivan Jukić, te napadači Matej Šakota, Nemanja Bilbija, Irfan Hadžić, Franko Sabljić i Danilo Šipovac. Iz opravdanih razloga izostali su Vojin Savić, Damir Zlomislić te Antonio Prskalo.

Kopirati
Drag cursor here to close