Prva prozivka

Krenuli Čapljinci: "Situacija je teška, ali nema predaje!"

Ove nedjelje u pogonu je i momčad prvoligaša HNK Čapljine.
Sport / Nogomet | 17. 01. 2021. u 15:52 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doduše, trener Damir Borovac prvi trening odradit će u ponedjeljak, a u nedjelju je izvršio prozivku i upoznao igrački kadar s onim što se od njih traži u nastavku sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

“Danas je ovo zamišljeno kao uvod, a od ponedjeljka krećemo s radom. U subotu nas čeka utakmica s Tuzla Cityjem, a za 15 dana utakmica sa Zrinjskim. Dotad ćemo se kompletirati s igračkim kadrom i dovesti par iskusnijih igrača”, kazao je za Bljesak.info trener Čapljine Damir Borovac.

Čapljince čeka težak posao na proljeće, jer trenutno su pretposljednji na ljestvici, s četiri boda manje od 14. GOŠK-a.

“Teška je situacija, ali dat ćemo sve od sebe da ostvarimo cilj i izborimo ostanak. Svjesni smo da nas čeka teška polusezona, ali nema predaje”, dodao je Borovac.

Bljesak.info / Sportski direktor Damir Obad, treneri Tomo Raguž i Damir Borovac te predsjednik Slađan Milinković

Čapljina je jesenas osvojila samo 10 bodova u 15 kola i Borovac je vodio ekipu u posljednjih par kola, nakon što se povukao Dragan Radović. Novi predsjednik kluba Slađan Milinković smatra da je to sve bila posljedica turbulentnih događanja prije sezone.

“Iako to zvuči paradoksalno, sada je bolja situacija nego je bila na početku. Zbog objektivnih razloga, među ostalim i zbog pandemije, kasno smo krenuli, propustili prijelazni rok. Žao mi je što je puno domaćih igrača tada otišlo, ali razumijem ih jer nisu mogli čekati. Mi smo se morali konsolidirati u hodu i nismo dozvolili raspad kluba. Sada je teška situacija, ali pojačat ćemo se u svim linijama i probati izboriti ostanak”, rekao je za Bljesak.info predsjednik HNK Čapljina Milinković.

Pred početak ove sezone Milinković je izabran za predsjednika, a tek sada stekao je iskustvo kako je natjecati se u ligi koja je po mnogo čemu teža od Premijer lige.

“Ova liga je svrha samoj sebi. Nema draž natjecanja kao što ga ima Premijer liga, a maltene troškovi su isti. Korona je dodatan problem jer posebni su protokoli, a ulaznice ne možemo prodavati. Istovremeno, prodajom TV prava ne smijemo utakmice prikazivati na svojoj platformi, a onda kakav može biti interes sponzora kada ne vide sebe? Ipak, nešto se promijenilo na bolje, pokušava se da se preko generalnog sponzora pomogne klubovima i ovo može biti neki predpočetak, ali još ne početak pozitivnih vjetrova”, zaključio je Milinković. 

Kopirati
Drag cursor here to close