Finale doigravanja

Krema BiH futsala u Mostaru za naslov najboljeg

Dva posljednja prvaka države i dvije najbolje momčadi u ovoj sezoni, Mostar Stari Grad i Salines Tuzla, u subotu će u Mostaru odigrati prvu utakmicu finala doigravanja za prvaka BiH.
Sport / Nogomet | 16. 04. 2021. u 12:54 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon stanke zbog utakmica reprezentacije BiH, nastavlja se Premijer liga BiH u futsalu i to utakmicama doigravanja. Do doigravanja su došle dvije daleko najbolje ekipe, Mostar Stari Grad i Salines iz Tuzle.

Ovo su ujedno i dva posljednja prvaka Bosne i Hercegovine, s tim da je Salinesu lani titula dodijeljena zbog prekida sezone, što je dodatni motiv Mostarcima da pokažu da su zapravo oni najbolja malonogometna ekipa u državi.

Uostalom, Mostar Stari Grad uvjerljivo je osvojio prvo mjesto u regularnom dijelu sezone, sa 17 pobjeda iz 18 utakmica i s čak 15 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Salinesa. 

Prva utakmica doigravanja igrat će se u subotu u USRC "Midhat Hujdur Hujka" u Sjevernom logoru u Mostaru, a druga je u srijedu u Tuzli. Ako bi nakon dvije utakmice bilo 1-1, majstorica bi se opet igrala u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close