Bundesliga

Kramarić zabio nakon četiri mjeseca, Borussia (D) srušila Leipzig u gostima

Kramarić je svoj posljednji gol postigao prije 126 dana, 15. veljače ove godine na gostovanju kod Wolfsburga. Golijadu je počeo nogometaš Toga Ihlas Bebou (11), a Kramarić u 39. minuti pogađa za 2:0.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2020. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su u prošlom kolu, nogometaši Bayerna osigurali osmi uzastopni naslov prvaka Njemačke, a 30. ukupno, nisu se opustili, te su u predzadnjem kolu na svom stadionu dobili Freiburg s 3:1.

Da bi nadmašili ligaški rekord iz sezone 1971-72., kada su zabili 101 pogodak, Bayern bi u posljednjem kolu morao postići još šest golova.

Najbolji strijelac lige Poljak Robert Lewandowski ovaj puta zabio je dva gola i upisao jednu asistenciju. Time je došao do 33 gola u Bundesligi, a čak 47 u svim natjecanjima.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije bio u sastavu Bayerna zbog ozljede.

U derbiju kola Leipzig je kod kuće izgubio od Borussije Dortmund sa 0:2, i time su gosti osigurali drugo mjesto. No, i trećeplasirani Leipzig je na putu da osigura Ligu prvaka u sljedećoj sezoni.

Oba pogotka zabio je 19-godišnji norveški stroj za golove Erling Haaland (30, 90+3). Haaland, koji je u siječnju stigao u Dortmund, u 17 nastupa za "žuto-crne" zabio je čak 16 golova.

Bivši Dinamovac Dani Olmo za Leipzig je igrao od 39. minute umjesto ozlijeđenog Sabitzera.

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić u subotu je bio je strijelac drugog pogotka za Hoffenheim, koji je na svom terenu dobio Union Berlin sa 4:0 i time je ostao u igri za plasman u Europsku ligu.

Kramarić je svoj posljednji gol postigao prije 126 dana, 15. veljače ove godine na gostovanju kod Wolfsburga.

Golijadu je počeo nogometaš Toga Ihlas Bebou (11), a Kramarić u 39. minuti pogađa za 2:0. To mu je bio osmi gol ove sezone u prvenstvu, a ima još i tri asistencije.

Kramarić je izašao iz igre u 74. minuti, a preostala dva pogotka za Hoffenheim zabili su Moanes Dabour (45+2) i Christoph Baumgartner (68), javila je Hina.

I Wolfsburg je napravio značajan korak prema Europskoj ligi, svladavši u gostima Schalke sa 4:1 golovima Wouta Weghorsta (16, 56), Kevina Mbabua (58) i Joaoa Victora (69).

Za Wolfsburg su obojica hrvatskih nogometaša odigrala cijeli susret, veznjak Josip Brekalo i stoper Marin Pongračić, s time da je Brekalo jednom zaprijetio protivničkim vratima, ali njegov pokušaj u 46. minuti zaustavio je golman domaćina.

Schalke je time upisao uistinu nevjerojatan negativni niz od 15 utakmica bez pobjede.

Fortuna Duesseldorf i Augsburg su odigrali 1-1, a Tin Jedvaj zbog kartona nije igrao za goste.

Uoči zadnjeg kola jasno je da je Paderborn ispao iz lige, a još jedan klub će im se pridružiti na tom putu, Fortuna Düsseldorf ili Werder.

Fortuna u zadnjem kolu gostuje kod Union Berlina, a Werder dočekuje Koeln. Računica je jasna: Werder mora dobiti, a rezultat u Berlinu odlučit će koji klub ide u Zweitu, a koji igra relegaciju za ostanak u prvoj Bundesligi. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close