O cijepljenju, virusu...

Kraj karijere za Eriksena?

''Dobro sam'', napisao je danski reprezentativac…
Sport / Nogomet | 13. 06. 2021. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Danski nogometaš Christian Eriksen vjerojatno neće ponovno igrati profesionalno nakon što je pretrpio srčani zastoj'', rekao je vodeći sportski kardiolog Sanjay Sharma.

ovaj profesor sportske kardiologije na Sveučilištu St George's u Londonu i surađivao je s Eriksenom za vrijeme njegovog boravka u Tottenham Hotspuru.

"Očito je da je nešto krenulo užasno loše. Ali uspjeli su ga vratiti, pitanje je što se dogodilo? I zašto se dogodilo? Imao je normalne pretrage sve do 2019. pa kako objasniti ovaj srčani zastoj?", rekao je Sharma.

Rekao je kako je "dobra vijest da će živjeti'' ali i da su veliki izgledi da je ovo kraj za profesionalnu karijeru.

"U Velikoj Britaniji ne bi igrao. Bili bismo vrlo strogi u vezi s tim'', rekao je i dodao kako bi uzroci Eriksenovog srčanog zastoja mogli uključivati neidentificirano zdravstveno stanje ili visoku temperaturu, ali izvještaji da je nogometaš bio budan u bolnici bili su "vrlo dobar znak".

Pročitajte još

"Činjenica da je stabilan i budan, izgledi će mu biti vrlo dobri", rekao je novinskoj agenciji PA.

Na društvenim mrežama se nakon što se Cristian Eriksen srušio na teren moglo pročitati da je veznjak milanskog Intera ranije prebolio Covid-19, te da je njegovo kolabiranje posljedica primljenog cjepiva protiv koronavirusa.

Te tvrdnje odmah je opovrgnuo Interov službeni liječnik dr. Piero Volpi.

''Eriksen nikad nije bio zaražen Covidom-19, te je prošao sve medicinske preglede bez problema otkako se u siječnju 2020. godine priključio Interu iz Tottenhama'', kazao je dr. Volpi, prenose Sportske novosti.

Direktor Intera Giuseppe Marotta potvrdio je da Eriksen nije cijepljen protiv koronavirusa, dok je njegov prijašnji liječnik u Tottenhamu kazao kako su mu nalazi uvijek bili normalni.

''Kad sam vidio kako se srušio na terenu, pomislio sam 'O moj Bože, jesmo li nešto propustili?'. Ali pogledao sam opet rezultate svih testova i sve je izgledalo savršeno. Testirali smo ga svake godine i svi su nalazi bili potpuno normalni'', izjavio je dr. Sanjay Sharma za The Mail on Sunday.

Inače, Eriksen je u večernjim satima poslao poruku na grupu koja okuplja Interove nogometaše na WhatsAppu.

''Dobro sam'', napisao je danski reprezentativac, prenosi La Gazzetta dello Sport. 

''Jutros smo razgovarali s Christianom Eriksenom''

Danski reprezentativac Christian Eriksen i dalje je u bolnici i njegovo je stanje i u nedjelju stabilno, nakon što se u subotu na utakmici protiv Finske srušio poslije čega je oživljavan na terenu, objavio je u nedjelju Danski nogometni savez (DBU).

''Jutros smo razgovarali s Christianom Eriksenom, koji je pozdravio suigrače. Stanje mu je stabilno i dalje je hospitaliziran radi daljnjih pretraga. Svi reprezentativci i stožer su primili profesionalnu pomoć koja će i dalje biti na raspolaganju nakon jučerašnjeg incidenta'', dodaje DBU.

 

Kopirati
Drag cursor here to close