Pila naopako?

Kozniku: Kosovari vole Hrvate

Sport / Nogomet | 06. 10. 2016. u 07:13 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je u Skadar doputovala znatno oslabljena, ali ako je vjerovati bivšem reprezentativcu Ardianu Koznikuu, Ante Čačić i društvo ne moraju brinuti - Kosovari vole Hrvate.

"Euforija je ogromna na Kosovu. Sretni smo i jedva čekamo utakmicu protiv Hrvatske. Kosovari vole Hrvate, jer povijesno nismo imali nikakvih problema i veže nas puno uspomena”, rekao je za Index.hr bivši igrač Hajduka i Dinama.

“Hrvatska i Kosovo imaju odlične odnose, ne samo zbog mene. Puno naših ljudi živi i radi u Hrvatskoj. Kroz sport i na kraju kroz Domovinski rat, 3.000 Albanaca se borilo i toliko je registriranih veterana, tako da smo jako vezani."

Atmosfera će, ističe nedavni trener Škendije, biti sjajna.

"U glavnom gradu Prištini gradi se novi stadion i iduće godine će biti gotovo. Kosovo zaslužuje to. S druge strane, Skadar je tri sata od Kosova i bit će kao domaća atmosfera, iako neki ne mogu sebi priuštiti dolazak na utakmicu.”

“No, stadion u Skadru ima 17 tisuća, a rasprodan bi bio i da ima 70 tisuća, pogotovo jer dolazi Hrvatska. Naravno, Hrvatska je bolja momčad, ali ona ne zna mnogo toga o Kosovu, koji sve zna o njoj i njenim igračima. Dva dana prije Finske stigla su nova četiri igrača, nakon toga još neki, a tko zna tko će još stići u budućnosti", ocijenio je.

Što onda Vatreni u takvoj prijateljskoj atmosferi mogu očekivati? Otvorena vrata do kosovskog gola sigurno ne..., posebno jer su Kosovari danas ono što je Hrvatska bila devedesetih - tim nabijem nacionalnim nabojem.

Ukratko, Kosovari vole Hrvate, ali ne toliko da će im dopustiti da se prošetaju do bodova.

"Hrvati nisu nikad podcjenjivali nikoga i to se neće dogoditi ni ovog puta. Vidio sam popis, igra najjača moguća Hrvatska. No, s druge strane je i Kosovo čiji su igrači vatreni, željni, gladni, jer puno generacija nije imalo svog favorita, već su pratili Albaniju i navijali za nju na Euru, ali sad imaju svoju reprezentaciju što su dugo čekali", otkrio je Kozniku.

Kopirati
Drag cursor here to close