Engleska

Kovačićev gol i asistencija u pobjedi Chelseaja

Chelsea iz četiri utakmice ima 10 bodova, baš kao i vodeći Manchester United.
Sport / Nogomet | 11. 09. 2021. u 21:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mateo Kovačić je prvi put u Premier ligi u istoj utakmici postigao pogodak i imao asistenciju zahvaljujući čemu je europski prvak Chelsea na svom Stamford Bridgeu svladao Aston Villu s 3-0 (1-0) u dvoboju 4. kola engleske Premier lige.

Kovačić je u 15. minuti sjajnim dodavanjem izbacio Romelua Lukakua u sjajnu priliku, koju je belgijski napadač iskoristio za svoj prvi pogodak u dresu Chelseaja na Stamford Bridgeu. Iako je Aston Villa bila vrlo opasna, zahvaljujući sjajnim intervencijama Edourada Mendyja domaća momčad je sačuvala mrežu, a bila je kirurški precizna u realizaciji.

Foto: Chelsea.com / Fantastični Lukaku

U 49. minuti je Mateo Kovačić osjetio kratko dodavanje gostujućeg kapetana Tyronea Mingsa prema vrataru Jedu Steeru, prvi došao do lopte i proslijedio ju u mrežu.

Na isteku vremena, u trećoj minuti sučevog dodatka sjajnim je pogotkom u rašlje svoj drugi gol postigao Lukaku za konačnih 3-0. Chelsea iz četiri utakmice ima 10 bodova, baš kao i vodeći Manchester United.

Svoj povratak na Old Trafford Cristiano Ronaldo je okrunio s dva pogotka u pobjedi 4-1 (1-0) nad gostujućim Newcastleom.

Jedan gol je bio dovoljan Arsenalu za domaću pobjedu nad Norwichem, kojom su 'topnici' pobjegli s dna ljestvice. Prvi pogodak u novoj sezoni postigao je Pierre-Emerick Aubameyang u 66. minuti.

Trossard je pogotkom u 90. minuti na gostovanju kod Brentforda Brightonu donio treću pobjedu u četiri utakmice i treće mjesto na ljestvici sa devet bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close