Zašto je plakao?

Kovačev pomoćnik objasnio zašto je Javi Martinez bio onako tužan

"Da je neki igrač nesretan zbog činjenicom što ne igra, posve je jasno. Svaki profesionalac želi igrati, ali ovo je kod Javija otišlo malo predaleko", kaže Kovačev pomoćnik Hansi Flick.
Sport / Nogomet | 07. 10. 2019. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / I snažni dečki zaplaču: Javi Martinez

Javi Martinez bio je 2012. godine jedan od najcjenjenijih španjolskih nogometaša, ali ovaj plemeniti veznjak nije ni tad bio u prvom planu, jer su Španjolci tih godina imali uistinu sjajan vezni red u nacionalnoj vrsti, predvođen Xavije i Iniestom, a Martinezovom prirodnom mjestu neprikosnoven je bio Xabi Alonso.

Ipak, Martinez je ubilježio 18 nastupa za reprezentaciju, a bio je član Furije u vrijeme kad je osvajala naslove svjetskog (2010.) i europskog prvaka (2012.), a putovao je i na Mundijal 2014. godine.

Njegove stabilne igre na vrhunskoj razini u Athleticu Bilbao bile su dovoljne da ga Bayern 29. kolovoza 2012. godine plati 40 milijuna eura i na taj način obori klupski rekord. Bio je to ujedno i najveći transfer u 50-godišnjoj povijesti Bundeslige. Za bavarskog velikana debitirao je već 2. rujna iste godine u domaćoj pobjedi od 6:1 protiv VfB Stuttgarta, na svoj 24. rođendan.

U Bayernu su Javija Martineza često mučile ozljede, ali je ipak dosad odigrao 133 utakmice i devet se puta upisao u strijelce. Sedam puta je s njemačkim velikanom osvojio naslov prvaka države, a dodao je četiri titule pobjednika kupa, jedan naslov pobjednika Lige prvaka, kao i UEFA i FIFA Superkupa.

Ove sezone Martinez nije u prvom planu kod Nike Kovača, a slika ovog uplakanog nogometaša nakon poraza Bayerna od Hoffenheima protekle subote, odmah je postala viralna.

Čak i uz činjenicu da je trener Kovač imao problema s ozlijeđenim defanzivcima Lucasom Hernándezom i Davidom Alabom, Martinez se nije našao u sastavu za taj susret.

Foto: En24 News / Neutješni Martinez i pomoćni trener Flick

Vidjevši shrvanog i uplakanog Martineza, pomoćni trener Hansi Flick prišao mu je i pružio riječi utjehe. Svi su se pitali je li uistinu Španjolac plakao jer ga Kovač nije uvodio u igru?

"Da je neki igrač nesretan zbog činjenicom što ne igra, posve je jasno. Svaki profesionalac želi igrati, ali ovo je kod Javija otišlo malo predaleko", kaže Hansi Flick.

Dodao je kako se Martinez silno razočarao jer je na tribinama bila njegova obitelj, a posebno bi ga radovalo da je igrao pred svojom djecom, Lucom i Naiom, kaže Kovačev pomoćnik o razlozima Martinezove reakcije.

Flick napominje kako je u Bayernu svaki igrač potreban timu i kako će zasigurno doći one utakmice na kojima će Javi Martinez igrati. Jednako misli i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

"Naravno da je gorak osjećaj za Javija što nije igrao. Pred nama je ipak puno utakmica na kojima će on igrati", izjavio je Salihamidžić.

Inače, ove je sezone Martinez imao tri nastupa u Bundesligi, ali nijednom u startnoj postavi, a dva puta igrao je za Bayern u Ligi prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close