Ligue 1

Kovač s igračem manje do boda protiv prvaka Francuske

Nogometaši Monaca preokretom su došli do boda u srazu s aktualnim prvakom Lilleom, odigravši 2-2 (1-2) u pred svojim navijačima na stadionu Louis II. u Monte Carlu.
Sport / Nogomet | 20. 11. 2021. u 00:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči malog francuskog derbija kola protiv Lillea (onaj veliki se igra u nedjelju između Lyona i Marseillea) Monaco je ušao u lošu formu, sličnu onoj s početka sezona kada je zapinjalo u završnici napada.

I skoro da se ostvarilo sve ono najgore za Niku Kovača. Monaco od prve minute nije imao šanse protiv raspoloženih gostiju, no na kraju su ipak došli do remija. Konačni rezultat glasi 2:2.

Lille je igrao kako je želio, prijeteći vrataru domaćina, a nakon što je Strahinja Pavlović napravio prekršaj u šesnaestercu, goste dolaze u vodstvo već u petoj minuti. Siguran je s bijele točke bio Kanađanin Jonathan David.

Četiri minute kasnije Disasi je pokušao nogom skrenuti jednu loptu ali nije uspio, David je neometan pogodio za 0:2.

Nastavilo se igrati u stilu da je samo pitanje kada će pasti treći pogodak.

No, nogomet ne bi bio to što jest da nije iznenađenja i preokreta. Diatta je u 41. minuti opalio punom snagom iz velike udaljenosti i zabio pokraj nemoćnog Grbića! Nitko nije očekivao takav epilog nakon uraganskog prvog dijela.

S tim rezultatom se otišlo na odmor. Drugo poluvrijeme je krenulo baš onak kako se i očekivalu, uz razigrani Monaco koji je tražio izjednačenje i potpuni povratak u susret.

U trenucima kad se očekivalo da će Monaco doći do drugog pogotka, Strahinja Pavlović, jedan od najlošijih pojedinaca na terenu, dobiva drugi žuti karton i dovodi gostujuću ekipu u brojčanu prednost na terenu.

Monaco je ipak nekako stigao do remija. Igrači Lillea su loše reagirali na jedan aut, Volland je nekako iskobeljao loptu i proturio do Ben Yeddera (83') koji snažno puca u stranu koju pokriva Grbić, ali udarac je prejak. Iz čista mira, praktično neočekivano - 2:2.

Do kraja utakmice timovi više nisu imali snage za promjenu rezultata i eventualnu pobjedu u samoj završnici, ostalo se pri podjeli bodova.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close