Uoči kvalifikacija

Kovač: Kritike prihvaćam ako su dobronamjerne

Sport / Nogomet | 06. 10. 2014. u 10:31 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinarskom konferencijom u Hiltonu izbornika Nike Kovača i službeno su počele pripreme hrvatske nogometne reprezentacije za utakmice protiv Bugarske i Azerbajdžana u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

'Vatrene' prvo u petak u Sofiji očekuje ogled protiv Bugarske, a tri dana kasnije u Osijeku i protiv Azerbajdžana.

"Bugarska će biti pravi ispit, idemo na teško gostovanje. Ondje nas čeka težak protivnik i vruća atmosfera. Bit će to velik izazov," kazao je Kovač, te dodao: "Dečki znaju da je to ključna utakmica. Izvući pozitivan rezultat na gostovanju je velika stvar. Moramo se dobro pripremiti fizički i mentalno pa ako pristup bude pravi, mislim da imamo dobre izglede."

Izbornik neće moći računati na Šimu Vrsaljka koji se ozlijedio, no Kovač je naglasio kako neće nikoga zvati.

Hrvatski strateg se osvrnuo i zašto na popisu nema Nike Kranjčara.

"Nismo zaboravili na Kranjčara. Znam u kakvom je stanju, a nije u onom u kakvom je bio prije Svjetskog prvenstva. Trenutno ima još nekoliko tjedana za rad, da se napuni i sigurno ga nismo zaboravili. Svi moraju biti spremni," kazao je izbornik.

Kovač se osvrnuo i na kritike za postavljanja Luke Modrića i Ivana Rakitića previše u defanzivu.

"Prihvaćam kritike ako su na određenoj razini, svi smo mi ljudi. Samo to mora biti na nekom nivou koji je normalan. Dobronamjerne i stručne kritike prihvaćam i ne bježim od njih, nemam problema s njima," zaključio je.

Reprezentativci će se okupljati tijekom dana, a prvi trening odradit će danas na igralištu Hitrec-Kacian od 18 sati. Na istom terenu i u istom terminu trenirat će i u utorak i u srijedu. U Sofiju putuju u četvrtak, a utakmica je u petak u 20.45. sati.

Nakon prvog kola Italija, Hrvatska i Bugarska vode u skupini sa po tri boda.

Kopirati
Drag cursor here to close