Započele pripreme

Kostić izvršio prozivku igrača FK Željezničar

Sport / Nogomet | 13. 06. 2016. u 10:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara danas su na stadionu ''Grbavica'' obavili prozivku i prvi trening za sezonu 2016./17. Premijer lige Bosne i Hercegovine, a novi trener Željezničara Miloš Kostić službeno je počeo mandat na klupi ''plavih'', u sezoni u koju Željezničar ulazi s najvišim ambicijama.

Kostić će početkom priprema provjeriti veliki broj igrača Željezničara koji će se boriti za mjesto u ekipi, a do 22. lipnja broj nogometaša će reducirati.

''Na početku priprema želimo vidjeti u kakvom su stanju igrači i na koga možemo računati. Do kraja priprema u Sarajevu, odnosno odlaska na Kupres 22. lipnja, reducirat ćemo broj igrača na nekih 26 – 27 plus golmani. Kroz trening ćemo vidjeti koji igrači mogu odgovoriti na postavljene kriterije, a prvu utakmicu ćemo igrati već u subotu protiv Olimpica, gdje ću imati priliku vidjeti dosta igrača koji nisu bili standardni nositelji igre u prošloj sezoni'', izjavio je Kostić.

Ističe da će u nadolazećem razdoblju odlučiti hoće li Željezničar doći još novih igrača.

''Sve zavisi od toga šta može pružiti trenutni igrački kadar. Mislim da ovdje imamo 90 posto ekipe koja će iznijeti teret ove sezone'', rekao je trener Željezničara.

Dodao je da je jedva čekao da ekipa počne trenirati jer je u razdoblju od kada je dospio na ''Grbavicu'' radio samo na administrativnim stvarima u klubu.

''Sretan sam jer sam došao u klub kakav je Željezničar. Mislim da smo svi svjesni što nas čeka u sljedećoj sezoni u kojoj je pred nas postavljen najviši cilj, a to je osvajanje titule prvaka. Ne vidim to kao pritisak, smatram da je takav cilj normalan u ekipi kao što je Željezničar. To je doza pozitivnog adrenalina koju treba da ima svaki igrač i trener, jer nema ništa ljepše od borbe za titulu'', zaključio je Kostić.

Ne prvom treningu Željezničara nije bilo Jovana Blagojevića i Javiera Hervasa koji će se ekipi priključiti najkasnije do sutra ujutro, a kapetan Aleksandar Kosorić je oslobođen prvog treninga zbog nastupa na Kirin Kupu u Japanu s reprezentacijom BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close