Nabrijavanje pred Skadar

Kosovari optimisti uoči Hrvatske: Nismo favoriti, ali možemo iznenaditi

Sport / Nogomet | 04. 10. 2016. u 06:58 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovo jeste najmlađa nogometna nacija koju je priznala FIFA, ali daleko od toga da ju itko shvaća olako.

Hrvatska si ne bi smjela dopustiti taj luksuz, posebno jer su Kosovari svoju kampanju u kvalifikacijama za SP 2018. startali gostujućim remijem kod Finske.

U četvrtak u Skadru u njihovu snagu Vatreni će se uvjeriti bez trojca Modrić - Rakitić - Lovren.

“Neće nam biti lako," rekao je napadač St. Gallena Albert Bunjaku.

"Hrvatska je moćna, dobro znamo što može, a tri kasnije igrat ćemo s Ukrajinom. Nismo favoriti, ali možemo iznenaditi. Želimo se do 2020. najkasnije plasirati na prvo veliko natjecanje, ali nećemo odustati ni od ovog ciklusa. Nakon utakmice protiv Hrvatske vidjet ćemo koliko vrijedimo”, dodao je.

Uoči starta kvalifikacija čak šest igrača dobilo je dozvolu za nastup za Albaniju, među njima i strijelac protiv Finaca Valon Berisha.

"Nova smo momčad i ne poznamo se dobro, mnogo je mladih igrača u reprezentaciji i bit će nam potrebno vremena kako bismo stvorili kemiju”, rekao je Berisha pa otrkio koje su to jače strane njegovog tima.

"Ostavili smo dobar prvi dojam, mogli smo i pobijediti Finsku, ali sad slijede pravi ispiti protiv dvije jako dobre nacionalne momčadi. Nismo favoriti, ali nismo ni bez šanse. Imamo vrlo karakternu momčad i spremni smo za utakmicu, nitko se neće unaprijed predati. Tko zna, ako nas podcijene, možda ih možemo iznenaditi", zaključio je veznjak Salzburga.

Kopirati
Drag cursor here to close