Primera

Koronavirusom zaraženo 6 članova Espanyola

Smatra se kako je virus sa sjevera Italije ušao u Španjolsku koja je nakon Italije zemlja s najviše zaraženih u Europi.
Sport / Nogomet | 18. 03. 2020. u 07:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski nogometni prvoligaš Espanyol izvijestio je u utorak navečer kako je šest članova njegove momčadi zaraženo koronavirusom, čime je postao drugi klub u Primeri s oboljelim igračima, piše Hina.

"Popodne je potvrđeno da je šest članova prve momčadi i tehničkog osoblja bilo pozitivno na testiranju virusa COVID-19. Svi imaju blage simptome te se pridržavaju liječničke preporuke", navedeno je u priopćenju Espanyola.

Ujutro je Valencia priopćila kako je 35 posto njene momčadi oboljelo nakon što je 19. veljače igrala u Milanu utakmicu Lige prvaka protiv Atalante.

Smatra se kako je virus sa sjevera Italije ušao u Španjolsku koja je nakon Italije zemlja s najviše zaraženih u Europi.

U utorak je broj novooboljelih od koronavirusa skočio za 2.557, čime je ukupan broj dosegnuo 11.748. Broj preminulih je porastao s 309 na 533 pa je utorak bio najsmrtonosniji dan od kada je 3. ožujka umro prvi pacijent u Valenciji.

Španjolsko nogometno prvenstvo zaustavljeno je prošli četvrtak 11 kola prije kraja.

"Prvi scenarij je da prvenstvo bude odigrano do 30. lipnja, na bilo koji način. Ja to u ovom trenutku ne mogu garantirati", izjavio je u utorak Luis Rubiales, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza, na konferenciji za medije u Madridu.

Rekao da će prvenstvo biti produženo nakon 30. lipnja ako se do tada ne završi.

"Budemo li nakon toga morali iduće prvenstvo početi kasnije, ili u drugom formatu, to ćemo učiniti budu li se svi klubovi složili. To je formula koju smo pronašli", zaključio je.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close