Prvi put pobjedili Španjolsku

VIDEO I Kolumbija bez poraza već 20 utakmica

Sedam minuta prije kraja utakmice de la Fuente je na teren poslao Paua Cubarsíja, igrača Barcelone koji je tako postao drugi najmlađi koji je zaigrao za reprezentaciju.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2024. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika serija reprezentacije Kolumbije traje. Posljednji put je ova selekcija poražena od Argentine u veljači 2022. godine. Od tada do danas je neporažena u dvadeset utakmica. Pobjeda u Londonu je bila peta u nizu, prva povijesna protiv Španjolske. Za Španjolce je to prvi poraz u prijateljskim utakmicama od 2016. godine i Gruzije.

Ipak, treba uzeti u obzir činjenicu da je Luis de la Fuente malo eksperimentirao sa sastavom za razliku od njegovog kolege Nestora Lorenza. Osjetilo se to na terenu, posebno u prvom poluvremenu kada su Španjolci uputili samo jedan udarac prema golu Kolumbije. Jedno od lošijih poluvremena od kako je de la Fuente na klupi. Od susreta protiv Hrvatske u finalu turnira Lige nacija.

Na kraju je Kolumbija slavila golom Muñoza iako je većinu posla napravio raspoloženi Luis Díaz u sjajnoj kontri Kolumbijaca. Iako treba priznanje odati i strijelcu koji je efektno pogodio.

Video: Kolumbija - Španjolska 

Sedam minuta prije kraja utakmice de la Fuente je na teren poslao Paua Cubarsíja, igrača Barcelone koji je tako postao drugi najmlađi koji je zaigrao za reprezentaciju. Lamine Yamal je debitirao sa 16 godina i 57 dana, ispred sada Cubarsíja (17 godina i 60 dana), dok je treći Gavi (17 godina i 62 dana). Za reprezentaciju Španjolske ovo je bio drugi poraz u susretima s južnoameričkim selekcijama koje nisu Brazil i Argentina. Upravo s Brazilom igraju narednu utakmicu.

Kopirati
Drag cursor here to close