Nogometne križaljke

Koliko na tržištu vrijede igrači koji nisu zaslužili Dalićev poziv

Igrači koji imaju najveću tržišnu vrijednost, a da im nije uručen ni poziv ni pretpoziv su: Marko Rog (Cagliari – 12 mil. eura), Borna Sosa (Stuttgart – 12 mil.), Ivo Grbić (Atletico Madrid – sedam mil.), Marko Pjaca (Genoa/Juve - pet mil.).
Sport / Nogomet | 18. 05. 2021. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FAH / Marko Pjaca i Marko Rog na prošlom su Euru bili dečki koji puno obećavaju

Nakon što je hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio popis kandidata za predstojeći Euro, nije se moglo pronaći puno prostora za kritike ili eventualne prozivke zbog izostanka ovog ili onog igrača.

Hrvatska je nakon SP 2018 krenula s obnovom reprezentacije, ali to ne ide preko noći s obzirom da je izbor vrhunskih igrača u manjim državama ipak znatno skromniji u odnosu na nogometne velesile.

Nakon Rusije oprostili su se Subašić, Mandžukić i Čorluka, nešto kasnije i Rakitić, a neki koji su tamo nastupili, kasjnije su pali u drugi ili treći plan na nogometnoj sceni.

Okosnicu Vatrenih i dalje čine najiskusniji, oni koji su donijeli srebro iz Rusije, predvođeni Modrićem, Brozovićem, Lovrenom, Vidom i Ivanom Perišićem.

Među igračima koji su se nadali pozivu za Euro je i Marko Pjaca, koji ima iskustvo igranja i na Euru (2016.) i na Mundijalu (2018.), ali njegovi problemi s ozljedama i potraga za formom udaljili su ga od toga ovaj put.

Pretpoziv kapetanu U-21 reprezentacije Nikoli Mori je očekivan, kao i Marku Livaji i Kristijanu Lovriću, jer HNL dvojac ove sezone igra jako dobro.

Toma Bašić, koji s Boredauxom nema sezonu iz snova, također je našao svoje ime među 'rezervama'.

Gledaju li se neka imena po kriterijima Transfermarkta, igrači koji imaju najveću tržišnu vrijednost, a da im nije uručen ni poziv ni pretpoziv su: Marko Rog (Cagliari – 12 milijuna eura), Borna Sosa (Stuttgart – 12 milijuna eura), Ivo Grbić (Atletico Madrid – sedam milijuna eura), Marko Pjaca (Genoa/Juventus – pet milijuna eura) i Dino Perić (Dinamo – 4,8 milijuna eura).

Kopirati
Drag cursor here to close