I Juve i Milan

Koji su veliki igrači nosili dres oba kluba: Juventusa i AC Milana?

Giuseppe Meazza bio je prvi značajan nogometaš koji je dres Rossonerija mijenjao za onaj Bianconerija. Nezaustavljiv i u AC Milanu i u Juventusu, ali on je prije svega legenda Intera, jer je najbolji strijelac u povijesti tog kluba.
Sport / Nogomet | 03. 08. 2018. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povratkom velikog 'izdajnika' Leonarda Bonuccija iz Milana u Juventus, suprotnom stranom ceste odvezli su se Gonzalo Higuain i Mattia Caldara, čime se sva trojica pridružuju skupini nogometaša koji su zaigrali za oba talijanska velikana, premda je nepisano pravilo da jedan Bianconeri nikad ne bi trebao potpisati za AC Milan i obratno.

Prisjetimo se još nekih velikih imena koji su igrali za oba slavna kluba.

Andrea Pirlo imao je 32 godine kada su Milanezi glupo povjerovali kako je njegova karijera već u silaznoj putanji. Vodeći ljudi Juventusa objeručke su prihvatili dokazanog veznjaka, dobivši ga bez odštete. Pomogao im je da postanu nedodirljivi na vrhu Serie A.

Filippo "Pippo" Inzaghi bio je jedan od najučinkovitijih strijelaca svoga vremena, a obožavao je boraviti u ''krivolovu'' i zabijati takozvane otpatke. Bio je majstor kaznenog prostora, veliki simulant i odličan centarfor po pitanju izbjegavanja zaleđa. Navijači su ga zvali Superpippo, što u Italiji označava crtanog junaka Super Šilju. Inzaghi je 2001. godine napustio Juve i prešao u Milan za 37 milijuna eura. Tamo je tijekom 11-godišnjeg boravka postao junakom Rossoneri tima, s kojim je osvojio dvije Lige prvaka.

Fabio Capello nije bio samo igrač (70-tih godina prošloga stoljeća), nego i trener oba kluba. Scudetto je osvajao i kao igrač i kao trener Milana i Juventusa.

Roberto Baggio, jedan od najboljih igrača na svijetu, bio je velika želja Silvija Berlusconija, kojemu je na koncu i uspjelo dovesti ga u Milan 1995. godine. Međutim, u dresu Milana nije imao toliko individualnog uspjeha kao ranije u Fiorentini i Juveu.

Edgar Davids u Milanu je nazvan trulom jabukom, te se zadržao samo jednu neuspješnu sezonu. U prosincu 1997. prešao je u Juventus, s kojim je osvojio tri naslova prvaka Italije, bio dva puta viceprvak Europe, osvajao talijanski Super kup, odigravši ukupno 159 utakmica.

Gianluca Zambrotta bio je sedam godina vjeran Juventusu, pridonoseći njegovim uspjesima na svim stranama (dvije titule prvaka Italije). Potom je dvije sezone bio u Barceloni, da bi se 2008. preselio u Milan, s kojim je također osvojio jedno prvenstvo.

Zlatan Ibrahimović proveo je po dvije sezone u Milanu i Juventusu. I dalje glasi za jednog od najboljih napadača koji su ikad igrali u talijanskome nogometu. Zanimljivo je da je Ibrahimović ipak najučinkovitiji bio u milanskome Interu.

Giuseppe Meazza bio je prvi značajan nogometaš koji je dres Rossonerija mijenjao za onaj Bianconerija. Nezaustavljiv i u AC Milanu i u Juventusu, ali on je prije svega legenda Intera, jer je najbolji strijelac u povijesti tog kluba. Po njemu je ime dobio i Interov stadion - Stadio Giuseppe Meazza, poznat i kao San Siro.

Emerson, jedan od brazilskih nogometaša koji su igrali u njemačkoj, talijanskoj i španjolskoj ligi, bio je u Juventusu od 2004. do 2006., da bi onda prešao u Real Madrid, iz kojega se vratio u Italiju, u AC Milan, gdje je igrao od 2007. do 2009. godine.

Paolo Rossi je ikona talijanskog nogometa. U Juventusu je igrao četiri godine, a u Milanu jednu sezonu. S Juventusom je 1984. osvojio talijansko prvenstvo, kup, Kup UEFE i Superkup UEFE, a sljedeće godine Kup prvaka.

Patrick Vieira ponajviše je igrao za Arsenal, ali je prije odlaska u londonski klub dva puta istrčao i za AC Milan (1996. godine). Od 2005. do 2006. nastupao je za Juventus, iz kojega je potom prešao u Inter.

Christian Vieri je čovjek poznat po čestom mijenjanju klubova, a osim šest sezona u Interu, praktično se u svim klubovima zadržavao samo po jednu sezonu. U Juvetusu je tako igrao sezonu 1996/97, a u Milanu 2005/06. Prvak je bio s Juventusom 1997. godine. Bio je najbolji strijelac i u Seria A (2003., igrajući za Inter) i u LaLigi (1998., igrajući za Atletico).

Kopirati
Drag cursor here to close