Sochaux

Klub koji je svojedobno Hajduku ''oteo'' Perišića izbačen u Treću ligu

Poznati francuski klub Sochaux ispao je iz Druge u Treću ligu nakon što njihovi kineski vlasnici, Nenking Group, nisu uspjeli osigurati financijska jamstva da ostanu u Drugoj ligi.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2023. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Ilustracija

DNCG, entitet koji kontrolira financije klubova, objavio je administrativno ispadanje Sochauxa prošlog mjeseca iako su završili kao deveti na ljestvici lige - 10 bodova iznad zone ispadanja. No, nekada moćni klub ipak je doživio novi udarac...

Sochaux - jedan je od osnivača francuske lige - žalio se na odluku, ali DNCG je ranije ovog tjedna potvrdio njihovo ispadanje.

Sochaux je rekao da su "drastično smanjili" klupski fond za plaće i prebacili igrače kako bi smanjili troškove, ali im je trebalo pokriće od Nenking grupe kako bi pokrili predviđeni deficit do 30. lipnja 2024., koji se nije ostvario.

"S obzirom na situaciju na kineskom tržištu nekretnina, koja se ponovno pogoršala u drugom tromjesečju 2023., Nenking grupa nije bila u mogućnosti generirati dovoljno gotovine da pokrije predviđeni deficit FC Sochaux-Montbeliarda (FCSM)," izjavio je klub.

"Dakle, bez ovog dokaza o bankovnom prijenosu iz Kine DNCG je potvrdio svoju odluku o ispadanju", prenosi Hina.

Iz kluba su rekli da sada rade na predstavljanju novog proračuna koji će im omogućiti igranje u Trećoj ligi sljedeće sezone.

Nenking Group privatni je konglomerat sa sjedištem u pokrajini Guangdong u jugoistočnoj Kini.

Navijači Hajduka sjetit će se da je tradicionalni francuski klub svojedobno uzeo Ivana Perišića iz Hajduka. Bilo je to 2006. godine, a Bili su za njega dobili 360.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close