Liverpool

Kloppa napuštaju uzdanice: Emre Can i Željko Buvač uzeli ispisnice

Emre Can (24) je nedavno izjavio kako se u ovome trenutku želi koncentrirati na obveze u Liverpoolu, ali Gazzetta tvrdi kako je posao između njega i Juvea već završen.
Sport / Nogomet | 30. 04. 2018. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački reprezentativac i veznjak Liverpoola Emre Can odlazi s Anfielda u Juventus.

Kako piše Gazzetta dello Sport, Can će sa Starom damom potpisati petogodišnji ugovor, a zarađivati će šest milijuna eura godišnje.

Ovaj robusni igrač sredine terena navodno je već duže vrijeme želja trenera Massimiliana Allegrija.

Emre Can (24) je nedavno izjavio kako se u ovome trenutku želi koncentrirati na obveze u Liverpoolu, ali Gazzetta tvrdi kako je posao između njega i Juvea već završen.

Juventus je vršio stalni pritisak za Cana da se opredijeli još prije Svjetskog prvenstva, a očito je da njemački reprezentativac vidi bolje izglede za sebe u Torinu, nego kod Kloppa. Navodno su u Juventusu bili iznervirani njegovim odugovlačenjem te mu je postavljen ultimatum.

Zbog problema s leđima, Can u posljednje vrijeme nije igrao, a upitan mu je za sada i odlazak na Svjetsko prvenstvo.

U Juventusu Cana očekuju njegovi kolege iz reprezentacije Sami Khedira i Benedikt Höwedes.

Još jedan udarac za Kloppa: Vjerna sjenka Željko Buvač dao otkaz!

Dva dana uoči najvažnije utakmice sezone, uzvrata polufinala Lige prvaka kod Rome, u Liverpoolu je došlo do šokantnog zapleta.

Željko Buvač, pomoćnik Jurgena Kloppa, raskinuo je ugovor s klubom te napustio momčad i njemačkog trenera uz kojeg je radio posljednjih 17 godina.

Klopp je za Buvača govorio je da mozak momčadi, a smatraju ga zaslužnim za brz napadački stil nogometa kakav su njegovali u Dortmundu.

Mirror piše da je Buvač predao ostavku, a britanski tabloidi pišu da se na taj potez odlučio jer je u posljednje vrijeme bio isključen iz kruga ljudi koji je s Kloppom odlučivao o taktici i igračima te da u Liverpoolu nije imao ulogu na kakvu je navikao.

Buvač je sjedio na klupi i prošle subote u remiju 0:0 sa Stoke Cityjem, kao i prošlog tjedna protiv Rome. No, još nije poznato hoće li ostati s Kloppom do kraja aktualne sezone.

Inače, 56-godišnji Željko Buvač bio je igrač Borca iz Banja Luke od 1986. do 1991., a nakon toga igrao u Njemačkoj za Erfurt, Mainz i Neukirchen, gdje je počeo trenersku karijeru, a 2001. s Kloppom sjeo na klupu Mainza. Sedam godina kasnije preuzeli su Borussiju, a nakon još sedam zajedno preselili na Anfield. 

Kopirati
Drag cursor here to close