Ni pola posla

Klopp: Ništa nije gotovo, ovo je tek prvo poluvrijeme

"Ostao je još cijeli posao. Ništa nije gotovo", rekao je menadžer Liverpoola Jürgen Klopp nakon pobjede nad Villarrealom 2:0 u prvom susretu polufinala Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2022. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Jürgen Klopp

Na konferenciji za novinare nakon pobjede na punom Anfieldu odgovorio je na pitanje što je odlučilo pobjednika.

"Način na koji smo igrali i kako smo se branili protiv Villarreala, način na koji smo ih napadali. Već mi se svidjelo prvo poluvrijeme, bilo je jasno da moramo tako nastaviti. Ono što mi se najviše sviđa kod Villarreala je da čak i kada su pod pritiskom, kada se u jednom trenutku izvuku iz pritiska, odmah su prijetnja. Odmah dolaze u sredinu i morali smo dosta igrača, očito, staviti na krila u pokušaju da osvojimo loptu", izjavio je trener Redsa, javlja HRT.

Uzvratna utakmica je na rasporedu 3. svibnja u Villarrealu na stadionu La Ceramica.

"Na primjer, igrate utakmicu i na poluvremenu je 2-0, a i dalje morate biti potpuno na oprezu. Nema se što braniti i ako to učinite, možete izgubiti svu prednost koju ste imali. Znamo da nas tamo čeka drugačija atmosfera od ove večeras. Njihovi igrači, vidjeli ste to večeras, bore se sa svime što imaju i ono što mi se sviđa je što su svi mogli vidjeti da smo se i mi borili svime što imamo.

Uvijek je isto. Ako nas pobijede rezultatom koji ih vodi do finala, onda su to zaslužili, a ako ne onda mi to zaslužujemo. Takva je konkurencija. Odigrali smo jako dobru utakmicu i igrat ćemo opet za pet dana i moramo biti uvjereni da smo spremni".

Kapetan Liverpoola Jordan Henderson također je istaknuo kako ih u Španjolskoj očekuje težak uzvrat.

"Jako su dobro organizirani i znali smo da će nam otežati posao. Bilo je važno biti strpljivi i vjerovati da ćemo ih slomiti. Uspjeli smo to s dva gola, kod prvog smo imali pomalo sreće. Ipak, potrebno vam je sreće kada momčad igra u tako niskom bloku. Postigli smo gol i dignuli publiku. Otežali smo im time posao, ali dvoboj je i dalje živ i bit će teško u Villarrealu", smatra Henderson.

Liverpool sprema novi ugovor za Kloppa

S obzirom da Jürgen Klopp radi sjajan posao s Liverpoolom, ne čudi što mu vlasnici kluba spremaju novi ugovor.

Klopp je na Anfield stigao u listopadu 2015., da bi nakon 30 donio trofej Premier lige 2020., a sezonu ranije i šesti naslov u Ligi prvaka.

Ove sezone Liverpool je već osvojio Liga kup, u finalu su FA kupa, u polufinalu Lige prvaka, a u prvenstvu imaju bod zaostatka za Cityjem pet kola prije kraja.

Nijemac ugovor s Redsima ima do 2024., a u klubu su mu spremni dati novi višegodišnji ugovor.

Kopirati
Drag cursor here to close