Nakon teškog poraza

Klopp: Moramo nešto naučiti iz ove utakmice

"Izazov je ogroman, ali moramo prije toga igrati i u Premiershipu i pobrinuti se da smo nešto naučili iz ove utakmice. Mislim da Ancelotti misli da je sve odlučeno", rekao je između ostalog Klopp.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2023. u 00:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poraz na domaćem terenu 2:5 od Real Madrida je jedan od najtežih u povijesti Liverpoola. Koji je došao nakon vodstva Redsa 2:0 u ranoj fazi utakmice. Nakon utakmice Jürgen Klopp je teško mogao bilo što pozitivno izvući.

"Početak je bio fantastičan. To smo bili mi. Bilo je savršeno, točno kako smo htjeli igrati. Cijelo prvo poluvrijeme bilo je dobro izuzev primljenih golova. Kod prvog smo bili malo pasivni visoko, a drugi je šamar”, rekao je Klopp za BT Sport.

"Kako smo se branili kod trećeg gola nije dobro. To ne pomaže protiv momčadi koja je nevjerojatna u protuudaru. Više se nismo mogli vratiti. Onako kako smo igrali prvo poluvrijeme, morali smo igrati svih 95 minuta."

Iako je zaostatak velik, Klopp se ne predaje.

"Izazov je ogroman, ali moramo prije toga igrati i u Premiershipu i pobrinuti se da smo nešto naučili iz ove utakmice. Mislim da Ancelotti misli da je sve odlučeno. Tako mislim i ja. Za tri tjedna možda će biti drukčije. Idemo tamo pobijediti, samo to mogu reći", zaključio je potišteni Nijemac.

Ovom pobjedom Real je nastavio seriju uspjeha u međusobnim ogledima. U svibnju prošle godine "Kraljevski klub" je na Stade de Franceu pobijedio "Redse" sa 1:0 osvojivši 14. europski naslov. Real je bio bolji i u četvrtfinalu sezone 2020/21. Real je na tada Santiago Bernabeu slavio sa 3:1, a potom odigrao 0:0 na Anfieldu.

Real i Liverpool su igrali i u finalu 2018. godine, a španjolski velikan je i u Kijevu bio bolji, slavio je sa 3:1. Real je dobio i obje utakmice u skupini u sezoni 2014/15. (1:0, 3:0). Posljednji put Liverpool je bio bolji u osmini finala 2009. ostvarivši dvije pobjede (4:0, 1:0).

Kopirati
Drag cursor here to close