Gužva na vrhu

Kiks Sarajeva u Prijedoru; Slobodi bodovi u gostima

Sport / Nogomet | 12. 03. 2016. u 14:53 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH Rudar i Sarajevo odigrali su utakmicu bez pobjednika (1:1).

Nakon teške utakmice u Tuzli, igrače Sarajeva dočekao je užasan teren u Prijedoru i veoma težak rival. Prijedorčani i dalje imaju za cilj da ostanu u ligi, pa su od prve minute 'ostavili srce na terenu'.

Pravih šansi nije bilo do posljednjih pet minuta. A onda dosta uzbuđenja u završnici prvog dijela. U 40. minuti dosuđen je jedanaesterac za Sarajevo nakon što je Marić igrao rukom u svom šesnaestercu, ali udarac novopečenog bh. reprezentativca Harisa Duljevića zaustavio je vratar Kozić.

Kazna je stigla ubrzo. Kramar je igrao rukom, a za razliku od Duljevića, Burazor je precizan sa 11 metara za veliko slavlje Prijedorčana.

Kako prenosi SportSport.ba, trener gostiju Miodrag Ješić nije bio zadovoljan na poluvremenu, pa je u igru poslao Leona Benku i Harisa Harbu. Hrvatski napadač je pokazao da je zlatna zamjena. Praktično je u prvom dodiru s loptom zatresao mrežu Rudara za ispostavit će se konačnih 1:1.

U drugom susretu Vitez i Sloboda su odigrali 1:3. Domaći su poveli, a Sloboda je u drugom dijelu utakmice potpuno okrenula rezultat. Izjednačujući pogodak za Slobodu, odnosno autogol postigao je Leopold Novak (65). Strijelci za Tuzlake bili su Amer Ordagić (81) i Zajko Zeba (91), a za Vitežane Ivan Kostić (25).

21. kolo:
SUBOTA
Rudar – Sarajevo 1:1
Radnik – Olimpic 0:0
Velež – Široki Brijeg 0:3
Čelik – Zrinjski 17.00
Borac – Drina 18.00
NEDJELJA
Željezničar – Mladost 15.00
Vitez – Sloboda 15.00
Slavija – Travnik 15.00

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close