Bundesliga

Leipzig iskoristio kiks Borussije; Bayern preokrenuo protiv Suttagarta

U Dortmundu je drugoplasirana Borussija igrala protiv gostiju iz Koelna, a gosti su iznenađujuće izvojevali pobjedu od 2:1. Bayern je preokretom uzeo bodove u susretu sa Stuttgartom (3:1).
Sport / Nogomet | 28. 11. 2020. u 23:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 9. kolu Bundeslige u subotu je odigrano šest utakmica. Iznenađenje kola priredio je 1. FC Koeln, svldavši u gostima favoriziranu Borussiju Dortmund.

U Dortmundu je drugoplasirana Borussija igrala protiv gostiju iz Koelna, a gosti su iznenađujuće izvojevali pobjedu od 2:1.

Domaćin je bio prilično raspoložen kako to inače bude protiv slabijih momčadi, ali gosti su hrabrom igrom došli do punog plijena. Shkiri je bio strijelac dvaput, prvo u 9., a zatim i u 60. minuti.  Poraz je za domaćina na koncu samo ublažio Hazard (74').

Poraz Borussije iskoristio je RB Leipzig koji je slavio s 2:1 u utakmici u kojoj su ugostili Arminiju iz Bielefelda.

Angelino je pogodio u 29. minuti za vodstvo domaćina, a u 47. je Olmo asistirao Nkunkuu za 2:0. U 72. su minuti gosti preko Sorlotha propustili iskoristiti kazneni udarac, ali su tri minute kasnije preko Fabiana Klosa ipak uspjeli postići počasni pogodak.

Stuttgart je na svom terenu ugostio vodeći Bayern koji ih je porazio 3:1.

Iako su domaćini poveli 1:0 preko Coulibalyja, bilo je teško odoljeti svim napadima prvaka Europe.

Već u 38. za Bayern je izjednačio Coman sjajnim udarcem, no samo minutu kasnije domaćin je ponovno poveo, ali je zbog prekršaja nad Neuerom pogodak Forstera poništen.

I prije samog odlaska na odmor, zahvaljujući sjajnom pogotku Roberta Lewandowskog, Bavarci su poveli 2:1, s čime smo otišli na odmor.

Domaćin je imao niz svojih prilika, no suvereni Bayern je preko Coste u 86. minuti potvrdio slavlje i odmak od Borussije na ljestvici.

Augsburg i Freiburg remizirali su 1:1, do je puno atraktivniji susret viđen između između Union Berlina i Eintrachta (3:3).

U kasnijem terminu Borussia iz Moenchengladbacha svladala je Schalke 4:1 i tako produbila krizu momčadi iz Gelsenkirchena, koja je i dalje bez pobjede u prvenstvu.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close