Dinamo na koljenima

Kek spušta loptu: Još nije gotovo, 18 bodova je u igri

Sport / Nogomet | 26. 04. 2017. u 11:56 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Nije gotovo dok nije gotovo, na kraju će se podvući crta. Sve se brzo i lako okrene. Razumijem euforiju navijača, ali isto tako u igri je još 18 bodova i zato moramo zadržati koncentraciju i kontrolirati emocije”, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek nakon slavlja njegove momčadi koja je uz poraz Dinama na najboljem putu da osvoji naslov prvaka.

Dvama pogocima s bijele točke sasvim su zasluženo nogometaši Rijeke upisali i 23. ovosezonsku pobjedu te pobjegli Dinamu na velikih osam bodova prednosti. Dugo su nakon utakmice navijači ostali na svojim mjestima i slavili.

Osjetile su tribne da je Kekova momčad izborila najvjerojatnije ključnu pobjedu u završnici prvenstva i stavila jednu ruku na kantu. No, Matjaž Kek, koji je pri dolasku u press centar dočekan pljeskom okupljenih novinara, ostao je dosljedan sebi.

“Čestitam igračima na šestoj pobjedi nad Osijekom, jednoj od najboljih momčadi u ligi. Izuzetno smo dobro, prije svega psihički, ušli u utakmicu. Šteta je što nismo realizirali prilike, ali dođe takav dan, kao ovaj danas. Na primjer, Gavranović je odigrao vrhunsku utakmicu, ali ga nije htio gol.”

“Smogli smo snage utakmicu privesti kraju. Išao nam je na ruku crveni karton. Vidjelo se u jednom dijelu drugog poluvremena kako se skrati noga. Ali, tu se onda pokaže karakter”, rekao je strateg Rijeke.

“Jedan od odlučujućih momenata kada smo se na terenu tresli, bila je podrška s tribina. Navijači su bili fenomenalni. Nakon utakmice u Puli, zadovoljan sam kako smo ušli u ovu jer Osijek je Osijek, nije to neka bezvezna ekipa. Ova je pobjeda korak naprijed. Kao trener razumijem euforiju navijača, ali svi moraju razumjeti da je u igri još 18 bodova i da je daleko od toga da je sve riješeno”, izjavio je Kek.

Kopirati
Drag cursor here to close